Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Λογοκρισία στο athens.indymedia.


/>
Μετά απο παρέμβαση καποιας ΜΚΟ που εμπλέκεται στην εξαγωγή αδέσποτων, η ΔΟ του athens.indymedia.org αποφάσισε να κρύψει άρθρα που έχουν δημοσιευτεί και παρέμεναν στα φανερά απο το 2004 μέχρι πρόσφατα...Να σημειωθεί για τα αδέσποτα που καποιοι πήγαν να βγάλουν απο το αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος υπάρχει καταδικαστική απόφαση..., αυτο φαίνεται δεν πτοεί τη ΣΟ του athens.indymedia απο το να εξαφανίζει άρθρα για το θέμα των εξαγωγων των αδέσποτων για πειράματα και κολλαγόνο...και δεν την εμποδίζει να κρύβει άρθρα του 2004 που ήταν στα φανερά εδώ και 5 χρόνια, δεν γνωρίζουμε ουτε μας ενδιαφέρει να μάθουμε τι είναι αυτή η οσφυοκαμψία και η παραποίηση της πληροφορίας, άλλα σχετικά άρθρα τα έχει εξαφανίσει τελειως, όσα βρήκαμε τα παραθέτουμε

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=233492

ΜΑ ΝΑΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ!!!
από Ηοοκ 9:47μμ, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2004
(Τροποποιήθηκε 10:08μμ, Τετάρτη 7 Ιουλίου 2004)
θεματικές: Περιβάλλον / Οικολογία

Απάντηση σε άρθρο της 16/6/2004 με τίτλο "Μήπως και τα λουκάνικα στη φαντασία μας?". Το να βγάζουμε είδηση παραποιώντας τα πραγματικά στοιχεία δεν είναι μόνο κιτρινισμός αλλά άκρως επικύνδυνο για όλους. Η αναδημοσίευση είναι ελεύθερη.

ΜΑ ΝΑΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ!!!

Η πραγματική είδηση είναι αφιερωμένη στην Δημοσιογραφική Δεοντολογία του Πρόχειρου και την εκ του Καναπέως αναπαραγωγή της.


Εταιρεία προϊόντων κρέατος κλείνει μετά από παραβάσεις

Μια εταιρεία προϊόντων κρέατος στο Stekene του Βελγίου έχασε την άδεια λειτουργίας του αυτή την εβδομάδα, λόγω της χρήσης εντοσθίων κατά την επεξεργασία προϊόντων για ανθρώπνη χρήση. Μεταξύ άλλων 20,000 κιλά πωλήθηκαν στην Ολλανδία, στην μορφή κιμά από κοτόπουλο.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων του Βελγίου απέσυρε όλα τα προϊόντα της εταιρείας. Τα εντόσθια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνον ως ζωοτροφή. Στην περίπτωση της προμήθειάς τους στην Ολλανδία, δεν είναι σίγουρο ότι όλα τα προϊόντα μπορούν να αποσυρθούν. Ο κιμάς έχει παραδοθεί εδώ και μήνες, άρα πιθανότατα ένα τμήμα έχει ήδη καταναλωθεί.

Αλλά οι Ολλανδικές αρχές VWA δηλώνουν ότι το μεγαλύτερο τμήμα των προϊόντων υπάρχει ακόμη σε μιά εταιρεία, σε ειδικά ψυγεία. Η VWA απαίτησε πολύ έντονα από την εταιρεία να αποσύρει όλα τα πωλημένα προϊόντα σε μιά διαδικασία που καλείται «διαδικασία απόσυρσης». Επιπλέον, η VWA συνέστησε στην εταιρεία να εκδώσει δημόσια προειδοποίηση.

Την Παρασκευή στο Βέλγιο οι δύο διευθυντές της εταιρείας, η οποία λειτουργεί με τα ονόματα CSFF και Delireine, συνελήφθησαν. Ενας από αυτούς προφασίστηκε ότι υπέστη εγκαφαλική αιμορραγία όταν του πέρασαν τις χειροπέδες, αλλά ο γιατρός δεν παρατήρησε καμμιά απολύτως φυσική βλάβη.

Στην εταιρεία κατασχέθηκαν 150 βαρέλια προϊόντων, τα οποία έχουν παρασκευαστεί μηχανικά από κρέας. Η εταιρεία παράγει ειδικά άμαρκα τροφικά προϊόντα, που προορίζονται για τα snackbars.

Και στα Αγγλικά:
'Dog food hot dogs' sold to Dutch snackbars

7 June 2004

AMSTERDAM — Food authorities revoked the operating licence of a meat product company in Stekene in Belgium last week after used dog food meat was found in almost 20,000kg of "chicken frikadel" and "chicken burgers" that were sold in the Netherlands. Ironically, a frikadel is a mince meat hot dog.


The Federal Food Agency in Belgium has recalled the products because the meat scraps used in the products were intended for use in the dog food industry, news agency ANP reported.

The Dutch Food and Consumer Product Safety Authority (VWA) claimed on Friday that a large quantity of the suspect food products were still in the possession of a Dutch company at a cold storage warehouse. The VWA strongly urged the company to recall all sold products.

The Dutch consumer watchdog Consumentenbond labelled the actions of the Belgian company criminal and said it is disappointing that it took so long for the crime to be discovered. It said the tracing system of food and the recall system must be re-examined.

[Copyright Expatica News 2004]

για την ιστορια....

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε όσοι είμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ σε Φιλοζωικά Σωματεία είναι γιατί κάποιοι "κομήτες" (= άσχετοι μέχρι χθες με το αντικείμενο) κόπτονται να μας πείσουν πως τα αδέσποτα που στέλνονται στο εξωτερικό γίνονται λουκάνικα, κολλαγόνο και δεν ξέρω τι άλλο. Είναι προτιμότερο να μείνουν στην Ελλάδα για να φάνε φόλα παρά να απολαύσουν μία ζωή στον καναπέ Ευρωπαίου φιλόζωου? Αντί γι' αυτό, μήπως πρέπει οι "κύριοι" να αρχίσουν να ανυσηχούν για τα καλλυντικά που βάζουν, τα κρέατα που τρώνε, τις γούνες που φοράνε, τον υπερκαταναλωτικό τρόπο ζωής τους γενικά που βλάπτει το περιβάλλον αλλά ΚΑΙ τα ζώα?
Αγαπώ την Ελλάδα μας αλλά κάτι τέτοια άτομα είναι που μας χαλάνε τη "ράτσα".

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο
233493
Τι λύσσα είναι αυτή που έχουν πάθει
από οι γλυφομελάτοι ευρωπαίοι 10:00μμ, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2004
Σιγά ρε μεγάλε, τι λύσσα είναι αυτή που έχουν πάθει οι γλυφομελλάτοι με τους δικούς μας κοπρίτες και γιατί αφού όλα είναι τοοόσο νοοοοόμιμα λυσσάξαν οι γλυφομελάτες φιλόζωες και φιλοζωοι να βγάζουν τα ζώα έξω χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα;
Οι γλυφομελάτοι δεν είναι και τοοοσο φιλόζωοι, αφού σε γενικές γραμμές δεν είναι ούτε φιλάνθρωποι...πάντως το γεγονός είναι ότι τα πειράματα σε ζώα και οι γούνες από σκύλους που μόνο με εξέταση DNA μπορεί κάποιος να ανακαλύψει είναι γεγονός, μια εταιρία που διέθετε ρούχα με γούνινους γιακάδες από σκύλους ήταν η carefoure αν θες να θυμηθείς.
Και στη τελική πόσα σπίτια γλυφομελλάτων μπορούν να υιοθετήσουν σκύλους, εδώ μιλάμε γιαπαρτίδες αδέσποτων που φεύγουν στας πολιτισμένας ευρώπας.
Και μια συμβουλή το ιντυ είναι μέρος που τίποτα δεν μένει κρυφό, συμβουλή λοιπόν αν ξαναγράψεις να γράψεις με στοιχεία....

233494
ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η EΞΟΔΟΣ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΩΝ ΣΤΟΝ…
από ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ 10:05μμ, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2004
ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η EΞΟΔΟΣ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΩΝ ΣΤΟΝ… ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!Στις μεσημεριανές ειδήσεις της Πέμπτης 11 Μαρτίου του Alpha ακούσαμε ότι εισαγγελέας επενέβη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «σταμάτησε» ένα φορτίο σκύλων και κουταβιών, «κάργκο» στη γλώσσα των Ελλήνων και αλλοδαπών σκυλογατοεξαγωγέων που δρουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, με προορισμό το Βέλγιο ή τη Γερμανία. Τα βρέθηκε να μην πληρούν τους απαιτούμενους όρους και δεν έφυγαν τελικά… ή έφυγαν αργότερα. Ειπώθηκε ότι θα πηγαίνανε για βιομηχανική εκμετάλλευση, για το κολλαγόνο τους και για τη γούνα τους. Με αυτή την άποψη άλλοι συμφώνησαν και άλλοι όχι.Οι υπέρμαχοι της εξόδου ζώων εκτός Ελλάδας ισχυρίζονται ότι έχουν ελέγξει πού πάνε και έχουν… φωτογραφίες τους με παιδάκια πάνω σε μοκέτες, η γνωστή ιστορία για αφελείς δηλαδή. Η πραγματικότητα είναι άλλη:1) Στην Ελλάδα είναι από 30ετίας εν δράσει η διεθνής μαφία γούνας από σκύλους και γάτες με πλοκάμια μέσα στους κρατικούς φορείς, τις πρεσβείες και τα σωματεία. Το βεβαιώνουν ξένα σωματεία, απλοί άνθρωποι και πάνω απ΄ όλα η λογική.

2) Τα μέλη της, αδίστακτοι στα ψεύδη και στις απειλές τους αλλά και πάμπλουτοι, βουλώνουν τα στόματα με χορηγίες και παροχές, χρησιμοποιώντας ανθρώπους κλειδιά που η μια κυβέρνηση κληροδοτεί στην άλλη μέσα στους δημόσιους φορείς, καθώς και καταξιωμένα πρόσωπα του δημοσίου βίου που έχουν πείσει.

3) Τα μέλη της, αποσπούν χρήματα και από τους εδώ ζωόφιλους που στέλνουν τα ζώα τους έξω, πληρώνονται όμως και από τους ντίλερς στους οποίους τα μεταπωλούν όταν φτάσουν στο εξωτερικό. Εξαπατούν δηλαδή και Έλληνες πολίτες δεν διαπράττουν απλώς έγκλημα κατά των ζώων.

4) Η γούνα από σκύλο και γάτα κοστίζει πανάκριβα, διότι δεν χρησιμοποιείται μόνον για γιακάδες και μικροπράγματα, αλλά όπως υποδεικνύει στην ιστοσελίδα της η οργάνωση Voice 4 dogs από αυτήν γίνονται ολόσωμες γούνες πανάκριβες που μόνον με τεστ DNA μπορεί κανείς να ανακαλύψει από τι ζώο πραγματικά είναι.

5) Αλλοδαπές κυρίες κόπτονται υπέρ της εξαγωγής και φυσικά η εξαγωγή συνεχίζεται, αφού έχει δώσει τις ευλογίες του το ελληνικό κράτος που είναι ανίκανο, υπό οιανδήποτε κυβέρνηση να διαχειριστεί τα αδέσποτά του, όπως είναι ανίκανο να πει τι απέγιναν τα κονδύλια της Ε.Ε. για τα αδέσποτα.

6) Καμία κυρία δεν έχει ούτε ένα επίσημο χαρτί σωματείου με σφραγίδα ή έγκριση της πρεσβείας της. Όλα γίνονται δια της πειθούς ή δια της εξαγοράς συνειδήσεων. Αυτό και μόνον θα έπρεπε να αρκέσει για να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες το σφάλμα τους.

7) Οι αλλοδαπές κυρίες, που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των πρεσβειών τους είναι καιρός να γυρίσουν σπίτι τους. Αρκετά μας εκπαιδεύσανε. Ας πάρουν το δρόμο για το Βέλγιο, τη Σουηδία, τη Σκωτία, τη Γερμανία, κ.λπ. Ας «βοηθήσουν» εκεί τα ζώα.

8) Ποιος ευθύνεται για το δίκτιο πολωνο – ουκρανο – αλβανο – ελλήνων, πολλοί από τους οποίους είναι λούμπεν στοιχεία και πρεζάκηδες για την αρπαγή γάτων, σκύλων και, κουταβιών από διάφορα σημεία των Αθηνών, και από τα «χαρίζεται» των εφημερίδων;

9) Γιατί αν όλα είναι καλά και άγια δεν βγάζει όλον αυτό τον υπέροχο θίασο σε μια εκπομπή του ο κ. Τριανταφυλλόπουλος φερ΄ ειπείν ή γιατί δεν βγαίνουν στα παράθυρα να μας δείξουν τα πρόσωπά τους οι αλλοδαπές και εγχώριες κυρίες και ν΄ ακουστούν όλες οι γνώμες;

10) Είναι παρανοϊκό να επιμένουν οι φανατισμένοι οπαδοί της εξαγωγής σκύλων, κουταβιών και γατιών εκτός Ελλάδος, ότι όλα αυτά γίνονται με καλό σκοπό, όταν αποσιωπάται το παράνομο εμπόριο παιδιών και βρεφών για τα όργανά τους ή για ευρωπαίους παιδεραστές. Καιρός οι Έλληνες να ξυπνήσουνε, να παύσουνε να είναι οι ουραγοί της Ευρώπης και να αναλάβουν τα αδέσποτά τους μέσα στη χώρα τους. Καιρός να μάθουν να αναγνωρίζουν και να αποστρέφονται το πρόσωπο του Ιανού, καιρός να ξεπλυθούμε από το αίμα της λαίδης Μάκμπεθ!!!Φτάνουν πια τα ψέματα και οι στημένες δήθεν αποκαλύψεις!Η Ανεξάρτητη Δράση Ζωοφίλων Ελλάδας πιστεύει ότι πρέπει να κηρυχθούν ασφαλιστικά μέτρα και να απαγορευθεί κάθε έξοδος σκύλου, γάτας ή κουταβιού μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών εκτός εάν συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους ο οποίος θα υπογράφει υπεύθυνη δήλωση και θα δηλώνει διεύθυνση για το πού θα πάνε.Καιρός να μάθουν και οι εξαγωγείς σκύλων τι θα πει «κεσάτια» και «ανεργία».Επίσης, ζητάμε επειγόντως να τεθεί το όλο ζήτημα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας και να διατάξει ο ίδιος, όχι η μία και η άλλη οργάνωση, να επέμβει Εισαγγελέας. Να ανοιχτούν συγκεκριμένοι λογαριασμοί και αν υπάρχει σκάνδαλο και απάτη να αποκαλυφθεί. Το ζήτημα θίγει την πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδας και μας καθιστά σκύβαλα εγχωρίων και ευρωπαίων ανθρώπων που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.Κύριε Υπουργέ του Πολιτισμού, σταματήστε τη γουνεμπορία σκύλων κουταβιών και γατιών. Δώστε το θέμα στους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.Ρίξτε φως στο σκοτάδι!Σπάστε το τείχος της φριχτής σιωπής!Αυτό εξαγγείλατε. ΚΑΝΤΕ ΤΟ!- Φανή Αφεντάκη, Δικηγόρος

- Βασίλης Παπαδόπουλος, Δικηγόρος

- Κατερίνα Ιατροπούλου, Δικηγόρος

- Αλέξανδρος Σουβατζής, Δικηγόρος

- Εύη Τζούδα, Βιβλιοπώλης

- Μαρία Τσάτσου, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

- Γιώργος Χρονάς, Ποιητής – Εκδότης.

233529
ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΚΤΥΑ
από ... 1:04πμ, Σάββατο 19 Ιουνίου 2004
ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΚΤΥΑ

Τα αδέσποτα – πειραματόζωα: Συμβαίνει και αυτό. Παράνομο δίκτυο «ζωοφιλικών οργανώσεων - φαντασμάτων» αλλά και ιδιώτες προωθούν για εκμετάλλευση σκύλους και γάτες σε ευρωπαϊκές χώρες όπου αφθονούν οι βιομηχανίες καλλυντικών και ανθεί το εμπόριο γούνας. Την καταγγελία έκανε προ μηνός η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Έρευνα της Εξαγωγής Αδέσποτων Σκύλων από την Ελλάδα στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη (ΟΠΕΕΑΣ). Σε ανακοίνωσή της - την οποία υπογράφουν 103 ζωόφιλοι, μεταξύ των οποίων οι κκ. Μιλτιάδης Εβερτ, βουλευτής, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, ευρωβουλευτής, Δημήτρης Μυταράς, ζωγράφος, κ.ά. - γίνεται έκκληση για τη διερεύνηση μιας δοσοληψίας σκοτεινής και μυστικής που διεξάγεται εδώ και 15 χρόνια κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών.

Σύμφωνα με έρευνα της Ομάδας Πρωτοβουλίας, αδέσποτα σκυλιά εξάγονται από τη χώρα μας προς τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Βρετανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γαλλία για να χρησιμοποιηθούν παρανόμως σε κτηνιατρικές κλινικές (π.χ. για μεταμοσχεύσεις οργάνων ή αφαίρεση κολλαγόνου κ.τλ.), για πειραματικούς σκοπούς ή για να αξιοποιηθεί το δέρμα τους σε παιχνίδια ή παραεμπόριο γούνας. Ο αριθμός των ζώων που εξάγονται από την Ελλάδα υπολογίζεται σε 5.000 - 6.000, με κόστος εξαγωγής 70.000 - 200.000 δρχ. Το κέρδος βεβαίως είναι πολλαπλάσιο.

(Των Παναγιώτας Μπίτσικα και Μάχης Τράτσα. Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, στις 25/8/2002)

233531
ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ tetrapodologein
από ... 1:09πμ, Σάββατο 19 Ιουνίου 2004
ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ tetrapodologein ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΟ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΤΕΤΡΑΠΟΔΩΝΜετά το σάλο που έχει προκληθεί από τη Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την 11η Μαρτίου 2004 (όπου η Πρόεδρος του φορέα σταμάτησε με την παρουσία αστυνομικής δύναμης μερικές αλλοδαπές οι οποίες μετέφεραν σωρηδόν τετράποδα σε χώρες της Ευρώπης χωρίς τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά), το tetrapodologein έχει δεχθεί σωρεία συγχαρητήριων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, αλλά και διαμαρτυριών για το συμβάν. Θα δημοσιεύσει δύο επιστολές που βάζουν ζητήματα άξια λόγου και προτίθεται να απαντήσει στα ερωτήματα που τίθενται, συνολικά. Τα μέλη της συντακτικής του ομάδας είναι εργαζόμενοι, έχουν βαρύ πρόγραμμα και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον – αν και το επιθυμούσαν – να δώσουν χωριστές απαντήσεις. Όσοι μας γνωρίζουν προσωπικά, ξέρουν πως είμαστε ερασιτέχνες και όχι επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Επίσης, γνωρίζουν καλά ότι διαφοροποιούμαστε από πολλούς φίλους και φίλες στο εξής ουσιαστικό: Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ και από κανέναν να αγαπάει τα ζώα. Μονάχα να τα σέβεται…Πέρα, όμως, από τη φιλοξενία και δημοσιοποίηση των παραληφθεισών επιστολών στο πλαίσιο της ισηγορίας και της ελεύθερης έκφρασης, έχει κι αυτό τη δική του άποψη και την έχει εκφράσει δημόσια (Το tetrapodologein, οι αλλοδαπές κυρίες και η εξαγωγής εις Εσπερίαν τετραπόδων). Η θέση μας, δηλαδή, είναι: Επιμένουμε στην εφαρμογή του Νόμου 3170/2003. Δεν ζητάμε προς το παρόν τίποτα περισσότερο. Εφαρμογή, σεβασμό και τήρηση του Νόμου. Αν ο Νόμος εμποδίζει / απαγορεύει την εξαγωγή τετραπόδων προς υιοθεσία, σημαίνει ότι η διαδικασία μεταφοράς είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ (και αυτό απεδείχθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος). Αν, λοιπόν, αυτή η διαδικασία εξαγωγής αναπλαισιωθεί από το υφιστάμενο νόμιμο θεσμικό πλαίσιο, τότε αίρονται όλα τα εμπόδια, απαγορεύσεις και εύλογες υποψίες. «Χάνει» μήπως πουθενά ο συλλογισμός μας; Ή μήπως είναι αυθαίρετος;Εις απάντησιν, λοιπόν, αυτής της στέρεης και τετράγωνης λογικής, δεχθήκαμε δεκάδες επιστολές, οι οποίες, αποφεύγοντας κάθε αναφορά σε ό, τι επιμένουμε να θυμίζουμε (τήρηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου), εκτρέπονται σε άλλα ζητήματα περιφερειακά και δευτερεύοντα, παρακάμπτοντας το επίμαχο ζήτημα της νομιμοφροσύνης και νομιμότητας των δραστηριοτήτων τους ως προς την εξαγωγή και όχι μόνο. Έτσι, ο μπαξές των απαντήσεων που λάβαμε, έχει απ΄ όλα τα άνθη. Τα εκθέτουμε απαριθμητικά για να διαμορφώσει ο μέσος – και ενδεχομένως απληροφόρητος αναγνώστης μας – γνώμη για όλον αυτό τον κόσμο, ο οποίος εξάγει ζώα από την Ελλάδα εδώ και μία δεκαπενταετία.1) Υπαινιγμοί (όχι μόνο αλλοδαπών κυριών), κομψοί, πλάγιοι, μετωπικοί και επιθετικοί, πάντως φορτικά επίμονοι και εμετικά επαναλαμβανόμενοι για το πολιτιστικό επίπεδο των νεοελλήνων: Μα επιτέλους μη μας προκαλείτε! Θα περιμέναμε περισσότερη ιστορική ευθυκρισία από Ευρωπαίους. Δεν σας έμεινε τίποτα από την ιστορική παιδεία της θητείας σας στα ευρωπαϊκά σχολεία; Δεν πληροφορηθήκατε τι «φρούτα» εισήγαγαν οι ευρωπαίοι αποικιοκράτες στις αποικίες τους; (κορυφαίο το παράδειγμα των δύο πολέμων του Οπίου στην Κίνα στα μισά του 19ου αι.). Μη μας μιλάτε συνεχώς για την πολιτιστική σας υπεροχή. Μη μας μπουκώνετε άλλο με τον πολιτισμό σας, θα σκάσουμε! Και στο φινάλε, αν οι Έλληνες φολιάζουν σκυλιά (πράξη καταδικαστέα και κολάσιμη), κάποιοι άλλοι πριν από 60 χρόνια είχαν στήσει εργοστάσια θανάτου και έκαιγαν εργολαβικά ανθρώπους. Προς επίρρωσιν των λεγομένων μας προτείνουμε να επισκεφθείτε τα παρακάτω (ενδεικτικά) links της ιστοσελίδας του BBC (πηγής διεθνώς αξιόπιστης, αλλά και κατά σύστασιν της κ. Κλαούντιας Στελλάτου) και, προκειμένου να πειστείτε ότι η βαρβαρότητα ΔΕΝ έχει σύνορα, να πληκτρολογήσετε στη μηχανή αναζήτησης του BBC τις λέξεις - κλειδιά animal cruelty. Για να τελειώνουμε, επιτέλους, με το χυλώδη πλέον μύθο ότι «η ζωοφιλία των Ευρωπαίων πολιτών είναι αυτονόητη και αδιαμφισβήτητη»... Συνιστούμε λοιπόν και προτείνουμε σφαιρικότητα και εντιμότητα στη θεώρηση των γεγονότων που σχολιάζουμε.>** Pets 'thrown away' over Christmas **
>Animal welfare officials in Scotland reveal that 600 cats and dogs were abandoned during the festive period.
>
>** Police investigate 'dog hanging' **
>Police search for three youths seen hanging a dog from a tree by its collar.
>2) Λιγωμένες, γλυκερές και επιτηδευμένα μελοδραματικές διαβεβαιώσεις αγάπης για τα τετράποδα: Δεν αμφιβάλλουμε ότι στο χώρο ενεργοποιούνται και άνθρωποι φιλότιμοι και ανιδιοτελείς. Δεν ισοπεδώνουμε ούτε εξομοιώνουμε τους πάντες και τα πάντα. Τους ανυποψίαστους και αδαείς πλην έντιμους τους τιμούμε. Αυτοί είναι θύματα αλλά είναι και πολλοί λίγοι. Οι περισσότεροι είναι αυτοί που δραστηριοποιούνται αγνοώντας επιδεικτικά το Νόμο (τώρα όχι πια). Και πάλι λέμε: Για όλους ισχύει ο Νόμος! Η υιοθεσία από ξένες οικογένειες να βεβαιώνεται ΚΑΙ με στοιχεία του δελτίου ταυτότητας (βλ. σχετ. Υπουργική Απόφαση που ορίζει τη βεβαίωση του αναγνωρισμένου Φιλοζωικού Σωματείου της χώρας προορισμού του ζώου με τα πλήρη στοιχεία του φυσικού προσώπου που θα το υιοθετήσει) ΚΑΙ προ της αναχωρήσεως. Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες «κοπρίτες» πηγαίνουν σε καλά χέρια, αφού με το στανιό θέλουν μερικοί να τους στείλουν μετανάστες. Ως τότε, θα μας βασανίζει η απορία (και μέχρι τώρα κανένας δεν απαντά), αν ΤΟΣΕΣ χιλιάδες σκυλιά και γάτες από την Ελλάδα αποκαταστάθηκαν στη ζεστή αγκαλιά των φιλόζωων οικογενειών της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης. Πόσο αληθινές (αλλά και συγκριτικά ΤΟΣΟ λίγες…) είναι όλες εκείνες οι φωτογραφίες που μας παρουσιάζουν τετράποδους μετοίκους και σώγαμπρους να ποζάρουν ξεδιάντροπα ανασκελωμένοι και αυτάρεσκοι στους καναπέδες σαν τη «Γυμνή Μάγια» του Γκόγια ;3) Προκλητικές άριες ανένδοτης εμμονής στο «λειτούργημα» (έτσι ονομάζει η κυρία Στελλάτου τη δράση της να εξάγει ζώα στο εξωτερικό): Γράφει, λοιπόν, η κυρία: «Δεν με ενδιαφέρει αν τα πιστεύετε ή όχι γιατί δεν θα με σταματήσει κανένας Έλληνας να συνεχίσω αυτό το λειτούργημα». – Μα, Κυρία, πρέπει να σας ενδιαφέρει εάν σας πιστεύουμε: Και έχουμε κάθε διάθεση (εάν είστε νόμιμη και νομοταγής). Αλλά ποιος άλλος εκτός από μας μπορεί να σας πιστέψει όταν ανενδότως διακηρύσσετε ότι «δεν θα σας σταματήσει κανένας Έλληνας;». Τόση αυταπάρνηση για τα ζώα, μέχρι του σημείου να σαρώνετε όποιον πάει να σας σταματήσει, ενδεχομένως και το Νόμο; Γιατί είναι ολοφάνερο ότι και αυτό υπαινίσσεστε. Αυτό όμως που λέτε – αν δεν κάνουμε λάθος – είναι προσβολή της χώρας στην οποία διαμένετε. Όμως, καλή μας κυρία, ο Νόμος όσους τον αγνοούν δεν τους σταματά απλώς. Τους «μαζεύει»… Και τους σωφρονίζει. Συνεχίστε, λοιπόν, το κυνάρεστο έργο σας. Και σεις και οι όμοιές σας. Αλλά «έσσεται ήμαρ».4) Επίκληση, αφόρητα επαναλαμβανόμενη, της αγάπης για τα τετράποδα: Κι όσοι τα εξάγουν στις επιστολές τους μας στέλνουν είναι αλήθεια – σινδονιαίες επιστολές, πολυσέλιδες αναφορές, λεπτομερέστατες και περιγραφικές της ζωοφιλικής τους δράσης. Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε το έργο τους. Δεν μπορούμε όμως να έχουμε και αποδείξεις αυτής της δράσης τόσο πολλών ζωοφίλων. Πώς είναι δυνατόν να διασταυρώσουμε και να επαληθεύσουμε τόσες πληροφορίες; Σε τελευταία ανάλυση, εμείς επιμένουμε στην τήρηση των Νόμων. Αν δεν τηρούνται οι Νόμοι, όλα τα άλλα που γράφετε είναι παραπλανητικά και εμείς δεν θέλουμε «άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε». Δείγμα ωστόσο αυτής της αγάπης, μικρό αλλά και αποκαλυπτικό, είναι η εικόνα της «συσκευασίας» που μας μετέφεραν μέλη της Συνομοσπονδίας. Στιβαγμένα κουτάβια, ναρκωμένα, τέσσερα – τέσσερα (σαν τα λάχανα) για το μεγάλο ταξίδι! Μήπως όλα αυτά για ένα «αδειανό πουκάμισο;». Και επί του προκειμένου, γιατί η εμμονή σε κουτάβια; Εφόσον οι «ξένοι» έχουν τόσο υψηλό δείκτη φιλοζωικού πολιτισμού και είναι σε θέση (όπως ισχυρίζονται) να εξασφαλίσουν οικογένεια σε γέρικα, τρίποδα, ανάπηρα, μονόφθαλμα, κ.λπ.; Έχουμε, εντύπως, μαρτυρίες εξαγωγέως, η οποία λυσσωδώς αναζητούσε κουτάβια, ζητώντας μάλιστα και από τους επίδοξους συνεργάτες της εξασφάλιση απορρήτου (!). Γιατί άραγε; Σε όσες ερωτήσεις έχουμε κάνει γύρω από το θέμα δεν πήραμε απάντηση. Όσοι γνωρίζουν, επιμελώς (αλλά και αδεξίως), υπεκφεύγουν. Υπόσχονται να μιλήσουν, ισχυρίζονται ότι έχουν στοιχεία, αλλά τελικώς, ΔΕΝ μιλάνε. Γιατί μόνο κουτάβια, λοιπόν, κι όχι κι άλλες ηλικίες αγαπητοί φιλόζωοι;5) Το πάθος ευρωπαϊκών οικογενειών για υιοθεσία: Μα δεν εκορέσθη πλέον;

α) Δεν έχουν αδέσποτα στην πατρίδα τους; Ναι! Και το ομολογούν.

β) Ισχύει Νόμος, στις χώρες μετάβασης των τετραπόδων μας, που ορίζει ότι κατόπιν παραμονής 8ημέρου των ζώων στα κυνοκομεία τους, εάν δεν υιοθετηθούν, θανατώνονται; Ναι! Και μη μας μπλέξετε με το γνωστό «τα κρατικά κυνοκομεία θανατώνουν τα τετράποδα και όχι τα ιδιωτικά»… Εμείς ρωτάμε ΓΙΑΤΙ δεν υιοθετούνται πρώτα οι έγκλειστοι των απανταχού κυνοκομείων, είτε κρατικά είναι αυτά, είτε ιδιωτικά!

γ) Τι έπραξαν οι Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στη χώρα τους που επιτρέπει τη θανάτωση; Δεν απαντούν. Φίλη μας, ΕΠΩΝΥΜΩΣ, καταγγέλλει ότι υπάλληλος κρατικού κυνοκομείου του Βελγίου την διαβεβαίωνε ότι το κυνοκομείο τους είναι γεμάτο από ζώα και την παρακαλούσε να μην στείλει άλλο ζώο (έχει αποστείλει τρία και τα αναζητά αγωνιωδώς 2 χρόνια τώρα) γιατί αυτό δεν ωφελεί τα δικά τους (!). Θα λάβουμε απάντηση ποτέ; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Για να ξέρουμε δηλαδή…

δ) Πώς εξασφαλίζουν τα ζώα οι ντόπιοι συνεργάτες τους που τις εμπιστεύονται (εννοούμε τις αλλοδαπές κυρίες) σε περίπτωση που αυτά δεν υιοθετηθούν, εφόσον αποδείχθηκε ότι τα ζώα εξάγονται ΠΡΟΤΟΥ βρεθεί ιδιοκτήτης να αναλάβει την φροντίδα τους; Επίσης, ΔΕΝ απαντούν.

Στο έγκριτο Βήμα, μέχρι το 2002 – διαβάζουμε – είχαν εξαχθεί 5.000 – 6.000 αδέσποτα. Η ΟΠΕΕΑΣ (Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Έρευνα της Εξαγωγής Αδέσποτων Σκύλων) συνέταξε κείμενο με 103 υπογραφές (μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Έβερτ, Παπαγιαννάκης, Μυταράς, κ. ά.), με το οποίο κάνει λόγο για παρανομία διαστάσεων (πειραματόζωα, παραεμπόριο γούνας). Όταν Έλληνες πολίτες διαβάζουν αυτά τα πράγματα, δικαιούνται να ανησυχούν; Εν πάση περιπτώσει εμάς θα μας το επιτρέψετε; Όταν μάλιστα το Βήμα, εφημερίδα εθνικής κυκλοφορίας, έκλεινε το 2002, 80 χρόνια δημοσιογραφίας; Να μην απορούμε που το δημοσίευμα αυτό δεν διαψεύστηκε από κανένα; Να μην ανησυχούμε μήπως ο αριθμός 5 – 6.000 έχει έκτοτε αυξηθεί; (Ολυμπιακοί Αγώνες και αδέσποτοι κοπρίτες! «Γένεται ποτέ;»). Αλλά εάν έχει όντως αυξηθεί, τότε οι περί ων ο λόγος οικογένειες θα πάσχουν από πολυτεκνία. Μας ηρεμεί όμως η υπόθεση ότι σ΄ αυτές τις χώρες είναι νόμιμη η ευθανασία! Για να μην ταλαιπωρείται και το δημογραφικό πλεόνασμα το εκ της Νότιας Βαλκανικής εισαγόμενον.6) Οικτιρμοί και ελεεινολογίες για την ελληνική νομοθεσία: «γιατί μικροπρέπεια θεωρώ και τα γεγονότα στο αεροδρόμιο και την εκστρατεία κατά των αλλοδαπών κυρίων». Στο αεροδρόμιο, κυρία Στελλάτου, εφαρμόστηκε η νομοθεσία και απαγορεύτηκε στις αλλοδαπές κυρίες να συνεισφέρουν – παντί έργω – στην πολυμέλεια των μοναχικών ευρωπαϊκών οικογενειών. Είναι, λοιπόν, μικρόψυχοι και μικροπρεπείς οι κρατικοί λειτουργοί και διοικητικοί παράγοντες επειδή έκαναν το καθήκον τους; Κατάγεστε από την Αυστρία, μένετε στην Ελλάδα από το 1979, εργάζεστε εδώ, στήσατε την οικογένειά σας εδώ και μιλάτε τόσο απαξιωτικά για τη δεύτερη πατρίδα σας; Γιατί όλο το γράμμα σας γέμει (κι ας μας διαψεύσει το απροκατάληπτο μάτι οποιουδήποτε αναγνώστη) απαξιωτικών αναφορών στην Ελλάδα; Μα γιατί διαμένετε ακόμα σ΄ αυτήν; Τι σας κρατάει και δεν επιστρέφετε από ΄κει που ΄ρθατε; Μήπως η συναδελφική αλληλεγγύη στις κυρίες; Μήπως άλλοι λόγοι;7) Άλλη επιστολογράφος ερωτά ρητορικά: «Και ποιος σας είπε ότι με όλη ατή τη χαρτούρα τελικά διασφαλίζουμε τα ζώα μας;». Αυτή η «χαρτούρα» κυρία δικηγόρε (γιατί έτσι υπογράφετε) και Πρόεδρε του Σωματείου των Αγίων Θεοδώρων, πρέπει να σας είναι συνηθισμένη, εάν όντως ασκείτε τη δικηγορία. Στην άσκηση, λοιπόν, των νομικών σας ενεργειών την παρακάμπτετε ή μοιρολατρικά την υπομένετε; Αλλά εκεί δεν χωράνε νεύρα και νταηλίκια, γιατί έτσι είναι δομημένη η διοίκηση. Δεν το ξέρετε; Ειλικρινά μας εξέπληξε η ποιότητα και το ύφος της νομικής σας σκέψης! Εσείς θα έπρεπε να δίνετε το καλό παράδειγμα και όχι εμμέσως – γιατί εμείς έτσι το καταλαβαίνουμε με τα φτωχά μας ελληνικά – να προκαλείτε σε απείθεια τους μάχιμους και επίδοξους εξαγωγείς. Εάν δεν βγαίνει αυτό το συμπέρασμα, ας μπουν οι αναγνώστες στο κείμενό σας να το διαβάσουν και συνολικά και αποσπασματικά. Σας μεταφέρουμε ωσαύτως και την παρατήρηση μέλους της Ομάδας μας: Να προσέξετε την ορθογραφία και τη στίξη (η τελευταία είναι ελλιπής, αυθαίρετη και γι αυτό εσφαλμένη). Έχουμε και αυτή την απαίτηση από σας.8) Επιστράτευση αρχείων, ντοκουμέντων και πάσης φύσεως υλικού για να πειστούν οι κακόπιστοι: Γράφει η ίδια κυρία (Αμαλία Κατσούλα, Δικηγόρος): «Τα αρχεία μας είναι τεράστια και ανατριχιαστικά λεπτομερή». Προφανώς, φιλοδοξούσε να μας πείσει ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία για το επωφελές κοινωνικό της έργο. Εμείς κυρία αυτά τα αρχεία δεν τα χρειαζόμαστε. Έχουμε και μεις τα δικά μας. Θα έρθει η ώρα που θα κατατεθούν. Επομένως, φυλάξτε τα! Αλλά αυτό το «ανατριχιαστικά» τι το θέλατε; Μας δημιούργησε ένα σωρό εύλογους συνειρμούς. Τον επιρρηματικό προσδιορισμό που στο συγκεκριμένο γλωσσικό περιβάλλον της πρότασης πρέπει να λήγει σε –ως, αντικαταστήστε τον με κάποιον άλλο δοκιμότερο: ανιαρώς, εξαντλητικώς, δαιδαλωδώς, επιπόνως. Και τώρα οι συνειρμοί: «Ανατριχιαστικά λεπτομερή αρχεία» διατηρούσαν οι αρχές των Ες Ες. Αυτοί κι αν ήταν «μεθοδικοί, οργανωτικοί, ακριβείς». Αλλά, ατυχώς, πριν μπουν οι σύμμαχοι στα στρατόπεδα του θανάτου πρόλαβαν και τα έκαψαν. Ευτυχώς γι αυτούς γιατί ακολούθησε η Νυρεμβέργη. Ό, τι ξέρουμε για την κόλαση των στρατοπέδων τη μάθαμε από τους επιζώντες. Προφανώς δεν παραλληλίζουμε τους τυχερούς «κοπρίτες» με τα άτυχα θύματα του Νατσισμού. Γι αυτούς είμαστε σίγουροι ότι περνάνε ζωή χαρισάμενη. Όλοι.9) Προσκλήσεις σε έρευνα: «Εσείς θα ψάξετε τις 500 κυρίες που θα τους στείλω τα ζώα να δείτε εάν υπάρχουν; Θα επισκεφθείτε 500 διαφορετικά σημεία στην Ευρώπη για να δείτε εάν ζουν τα ζώα; Είμαστε τελικά σοβαροί;». Πρώτα – πρώτα 500 ζώα, κυρία, είναι πολλά. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ! Αυτό είναι σταχανοβισμός. Γονατίζουμε συντετριμμένοι. Πώς θα τα διώξετε τόσα ζώα; Σε ποιο χρονικό εύρος να μοιράσουμε ένα σύνταγμα «κοπρίτες»; Εσείς κονιορτοποιήσατε και την κ. Μίκε Σουντίκ. Αυτός είναι ακτιβισμός! Χαρά στο κουράγιο σας! Είμαστε υπερήφανοι για τις φιλόδοξες νόρμες σας. Τώρα, μεταξύ μας, πληροφορηθήκαμε πως μια άλλη κυρία, Ελληνίδα μεγαλοεξαγωγέας, έχει ταξιδέψει 600! Σας ξεπέρασε! Αλλά ας θίξουμε, όπως μας προτείνετε, και τη σοβαρότητα του συλλογισμού σας: ΕΜΕΙΣ θα ψάξουμε τις 500 κυρίες; ΕΜΕΙΣ θα τις επισκεφτούμε σε 500 διαφορετικά σημεία στην Ευρώπη; Τι υποτέλεια είναι αυτή; ΑΥΤΕΣ οι ευεργέτριες (κατ΄ εσάς) θα μας αναζητήσουν. ΑΥΤΕΣ που χρειάζονται τη συντροφιά του Έλληνα «κοπρίτη». Εμείς έχουμε το «προϊόν» κυρία δικηγόρε, εμείς το διαθέτουμε. Αυτές θα το προσποριστούν με όλες τις διαβεβαιώσεις και τις εγγυήσεις. Αν είστε υπερήφανη ως Ελληνίδα (όπως δηλώνετε), τότε να εξοβελίσετε αυτή την περίοδο λόγου. Είναι εθνικώς απαράδεκτη (και μη βιαστείτε να μας κατατάξετε στα συμπαθή θερμοκέφαλα εθνικιστικά ψάρια). Μας παροτρύνετε όμως: «Να συνοδέψετε μια τυχαία πτήση». Την παρότρυνση για έλεγχο μας την έκανε κι άλλος φίλος της σελίδας (κ. Τάσος Μπομπόνης, Πολιτικός Μηχανικός). Μας προτρέπει να συνταξιδέψουμε με τις φιλόζωες αλλοδαπές και άλλες Ελληνίδες για να βεβαιωθούμε «ιδίοις όμμασι πού πηγαίνουν τα ζώα». Τα δέκα; Τα είκοσι; Τα εκατό; Ναι, αλλά τα χιλιάδες; Κυρία και Κύριε δεν χάσαμε το γάιδαρό μας... Οι έλεγχοι, εκλεκτή ακτιβίστρια της ζωοφιλίας, δεν γίνονται την ώρα της πτήσης. Όλοι οι έλεγχοι και οι διατυπώσεις γίνονται στο έδαφος από ευσυνείδητους υπαλλήλους και οι παράνομοι κρατούνται για εξακρίβωση στοιχείων όπως έγινε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι συνεργάτες του Τετραποδολογείν δεν είναι αστυνόμοι. Δεν είναι αυτό το έργο τους. Ακόμα να το καταλάβετε; Επειδή, όμως, κυρία Κατσούλα αναφέρεστε σε δικές σας μηνύσεις, έχουμε κι εδώ μιαν απλή απάντηση: Υπεραμυνόμαστε του Νόμου ενώ εσείς τον απαξιώνετε. Scripta manent ποιος θα μηνύσει ποιον… Και τώρα θα σας θυμίσουμε εμείς ότι πρέπει να σοβαρευτείτε. Δικηγόρος είστε!10) Επιστράτευση εξεχουσών προσωπικοτήτων του ευρωπαϊκού ακτιβισμού: «Στην πτήση προς Βέλγιο τη μεταφορά των ζώων είχε αναλάβει γνωστή ακτιβίστρια, πασίγνωστη στην Ευρώπη, η Μίκε Σουντίκ». – Μα είχε ενημερωθεί, κυρία, η «πασίγνωστη» (μη μας υποχρεώσετε να την γνωρίζουμε) ακτιβίστρια ότι συνόδευε παρανόμως τα ζώα; Την χρησιμοποιείτε την άγνωστη για μας τους «ανίδεους Αντιοχείς» σαν αγωνιστικό και νομιμοποιητικό άλλοθι, αλλά δεν μας πείθετε. Και σας απαντάμε, κυρία Κατσούλα, γιατί:

α) Γιατί όποιος βαπτιστεί «ακτιβιστής» ΔΕΝ φέρει ισοβίως τη Θεία δωρεά του επαναστάτη. Είναι αλήθεια ότι η προαναφερθείσα ιέρεια του ακτιβισμού επισκέπτεται τέσσερις φορές μηνιαίως τη χώρα μας (κατά άλλους οκτώ), για να συνοδεύσει με την επιβλητική και ευρωπαϊκής εμβέλειας παρουσία της το ελληνικό «κοπριταριό»; Έχουν αντιληφθεί τα συνοδευόμενα ποίας τιμής τυγχάνουν;

β) Η κυρία Σουντίκ δήλωσε στην εφημερίδα HET LAATSTE NIEUWS ότι εδάρη από εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας (σχετ. η επιστολή διαμαρτυρίας της κ. Ιωάννας Γκαραγκούνη). Μπροστά σε αστυνομική δύναμη εδάρη; Θα διαψεύσει τη δήλωσή της ακτιβιστικά; Ή μήπως «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι;», και

γ) Η Ομάδα του Τετραποδολογείν, βεβαιωθείτε, δεν λιγώνεται μπροστά στα ιερά τέρατα της ευρωπαϊκής οικολογίας, του ακτιβισμού και άλλα πολλά... Από ακτιβιστής και πράσινος ξεκίνησε και ο Γιόσκα Φίσερ για να γίνει Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και να ευλογεί τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Η χαβούζα των ανανηψάντων επαναστατών έχει υπερπληρωθεί στις μέρες μας...11) Επίθεση κατά (και) του εκπαιδευτικού κόσμου: «Τι περιμένουμε από μια κοινωνία που ακόμα και η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν έχει παιδία (sic) σ΄ αυτόν τον τομέα; Τι απάντηση να περιμένουμε όταν ζητήσουμε μια ώρα!!!! Μόνο για να ενημερώσουμε τους μαθητές;». Είναι το μόνο θέμα απ΄ όσα θέτει η Βιεννέζα φιλόζωος, που θα άξιζε σοβαρή συζήτηση. Ωστόσο την επίθεση τη θεωρούμε άδικη και φαίνεται η κυρία να αγνοεί πολλά πράγματα για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Σίγουρα η διάδοση του πνεύματος ζωοφιλίας στα σχολεία θα άφηνε προοπτικά, και σε βάθος χρόνου μιας ή δυο γενεών, ανεπάγγελτους όλους αυτούς τους ταλιμπάν της φιλοζωικής δράσης. Θα αναφερθούμε εν καιρώ σ΄ αυτό το θέμα γιατί το θεωρούμε πολύ σημαντικό. Μέσα όμως στο παραλήρημα της κυρίας Στελλάτου χάνει απολύτως την αξία του.Επίλογος:

Σε όσα συνολικά (ανθρωπιστικά και φιλοζωικά) επικαλούνται με τα μακρά κείμενά τους οι κυρίες, έχουμε να προτείνουμε το εξής: Εφόσον κρίνουν ότι παρεξηγούνται, αδικούνται, ή αμφισβητείται το έργο τους, εφόσον έχουν πλούσια αρχεία και αποδεικτικά της φιλόνομης δράσης τους, γιατί δεν οργανώνουν μια ημερίδα για να εκθέσουν απολογιστικά, μπροστά σε κοινό και δημοσιογράφους τη πολυετή δράση τους; Προτείνουμε: Να δημοσιοποιήσουν τη φιλοζωική φιλοσοφία τους, να υποβάλλουμε όλοι εμείς οι αμφισβητίες τις ερωτήσεις μας για να αποκατασταθεί η Αλήθεια και να αρθούν, τελικώς, οι παρεξηγήσεις και οι όποιες σκιές πλανώνται.Το tetrapodologein από το πνεύμα αυτό της δημοσιότητας κινούμενο, ανέλαβε μια τέτοια εκστρατεία ενημέρωσης όλων των ζωοφιλικών σωματείων αποστέλλοντας το Νόμο 3170/2003 και τις συνοδευτικές Υπουργικές Αποφάσεις για τα ζώα συντροφιάς. Θέλησε να προκαλέσει σε πανελλήνιο επίπεδο ένα συντονισμό όλων των εμπλεκομένων, με τα τετράποδα, φορέων. Συνεργάστηκε σ΄ αυτό με το ΟΙΚΟ της Καθημερινής. Από τους 123 παραλήπτες απάντησαν οι 20! Οι υπόλοιποι, αφοσιωμένοι στρατιώτες στο λυτρωτικό έργο τους, στην υψηλών προδιαγραφών ζωοφιλική τους αποστολή, δεν βρήκαν χρόνο να απαντήσουν! Αποδείχθηκε άλλωστε από τις όψιμες και αγχωμένες απαντήσεις τους (προκληθείσες από άλλα συνταρακτικά γεγονότα) ότι ο Νόμος ήταν εχθρός και εμπόδιο στην ευεργετική σταυροφορία. Και αυτό φαίνεται ενδεικτικά και αντιπροσωπευτικά από τις επιστολές που δημοσιεύουμε. Έχει κανείς αμφιβολία περί αυτού; Επανερχόμενοι λοιπόν στην ιδέα της ημερίδας ρωτάμε: Θα το τολμήσουν; Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα το κάνουν…Υ.Γ. Όσο για τις ύβρεις που δεχόμαστε «φασίστες» και «ρατσιστές», απαντούμε: Είναι η συνηθισμένη τακτική των αμήχανων και στριμωγμένων. Και βέβαια, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…

Έτσι, η Μαρία Τσάτσου είναι «τρελή». Εμείς όμως δεν είμαστε τρελοί. Τα έχουμε 400! Και αυτό το έχουν καταλάβει οι αυτόκλητοι και απίστευτα δραστήριοι προστάτες τετραπόδων. Ωστόσο ας διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και ας μετρούν με το tetrapodologein τα λόγια τους. Να μας απαντούν όσοι θέλουν (και κυρίως στις ερωτήσεις 5α, 5β, 5γ και 5δ), αλλά επί της ουσίας! Όσο για τους «ρατσιστές», πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν αστόχαστα τον όρο, ότι οι «ρατσιστές» διέπονται από διπλό σύμπλεγμα: Ανωτερότητας έναντι των αδυνάμων και κατωτερότητας έναντι των ισχυρών. Πώς φέρεται το tetrapodologein; Αλληλέγγυο και αρωγό στα βουβά και ανυπεράσπιστα τετράποδα και ελεγκτικό στους εργολάβους της αποκατάστασής τους. Αντιστικτικά πώς φέρονται οι αλλοδαποί χονδρέμποροι ευαισθησίας; Πατερναλιστικά στα άβουλα και ανήμπορα τετράποδα και υβριστικά στους Έλληνες ιθαγενείς. Αλήθεια, τι είπαμε ακριβώς πως επαγγέλλονται όλοι αυτοί οι υβριστές μας;[Η Ομάδα του Τετραποδολογείν, Αθήνα, 3/4/2004 (www.tetrapodologein.gr)]

233535
Τι έγιναν τα αδέσποτα στην Ηλιούπολη??????
από ας απαντήσουν 1:16πμ, Σάββατο 19 Ιουνίου 2004
Αυτά τα "σωματεία" σκίζονται για τις εξαγωγές, ανάμεσα τους και ευαγές ίδρυμα της Ηλιούπολης "Zωοφιλική ΄Ενωση Ηλιούπολης", πρόσφατα εξαφανίστηκαν τα αδέσποτα στην Ηλιούπολη!!!!

Το παρακάτω Δελτίο Τύπου που υπογράφεται από 26 Ζωοφιλικά Σωματεία που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια μας απέστειλε με την παράκληση της δημοσίευσής του φίλη μας αλλά της «άλλης πλευράς» όπως αρέσκεται να δηλώνει… Το tetrapodologein, αφού ειλικρινώς ομολογήσει ότι πολλών - εκ των υπογραφόντων - Σωματείων και την ύπαρξή τους ακόμα αγνοούσε, πολλώ δε μάλλον τη δράση τους [μιας και πολύ πρόσφατα (Ιανουάριο τρέχοντος έτους) διεξήγαγε σχετική με το νέο Νόμο 3170/2003 έρευνα και ολοκλήρωσε - επιτυχώς θεωρεί - προσπάθεια συνολικής καταγραφής όλων των Σωματείων και των Ομάδων Ζωοφίλων της πατρίδας μας], προβαίνει στη δημοσίευσή του εν λόγω κειμένου σεβόμενο τα ισχύοντα δημοσιογραφικά θέσμια, επιφυλάσσεται να απαντήσει με ξεχωριστό κείμενό του, τονίζει όμως ότι για ακόμη μία φορά τα συγκεκριμένα και εύλογα ερωτήματά του όπως αυτά δημοσίως ετέθησαν μέσω της αρθρογραφίας του:
1) Το tetrapodologein, οι αλλοδαπές κυρίες και η εξαγωγή εις Εσπερίαν τετραπόδων,
2) Αντίλογος του tetrapodologein στον απόλογο εξαγωγέων τετραπόδων (ερωτήσεις 5α, 5β, 5γ και 5δ), και
3) Η φαντασία του tetrapodologein δεν σταματάει στα πειράματα…
ΔΕΝ απαντώνται! Γιατί;
Αθήνα, 23/4/04
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον εγχώριο τύπο περί μαζικών αποστολών στο εξωτερικό ζώων συντροφιάς, για σκοπούς παράνομους και αντίθετους με την περί προστασίας ζώων νομοθεσία, εκφράζουμε την οργή και αγανάκτηση των μελών μας για τις αστήρικτες και αβάσιμες καταγγελίες μικρής ομάδας φυσικών και νομικών προσώπων, η οποία εκ προθέσεως προκαλεί στην κοινή γνώμη πεπλανημένη πεποίθηση, ότι Ελληνικά Φιλοζωικά Σωματεία διοχετεύουν ζώα στην Ευρώπη και αλλού, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη γούνα και το κολλαγόνο τους ή ως πειραματόζωα.
Εάν οι καταγγελίες αυτές περιέχουν έστω «σπέρματα» αλήθειας, τότε οι καταγγέλλοντες έχουν υποχρέωση να εμφανίσουν «συγκεκριμένα στοιχεία» κατά «συγκεκριμένων φυσικών ή νομικών προσώπων» προς απόδειξιν των ισχυρισμών τους, ώστε να ξεχωρίσει η «ήρα»από το «στάρι».
Σε αντίθετη περίπτωση οι γενικές και αόριστες κατηγορίες τους διανθισμένες με εθνικιστικές και απαξιωτικές για τις χώρες τις Ευρώπης κορώνες, προσβάλλουν ευθέως, εκτός από τη νοημοσύνη μας, το ανιδιοτελές – φιλοζωικό έργο του συνόλου των Σωματείων, Ομάδων και ατόμων που συνεργάζονται με Ευρωπαικές οργανώσεις, με κύρια «θύματα» τα ίδια τα ζώα, τα οποία περιφέρονται αζήτητα στους ελληνικούς δρόμους, επειδή κάποιοι αρνούνται να δεχθούν ότι η ζωοφιλία δεν έχει σύνορα και ότι η προστασία ζώων δεν είναι μονοπώλιο των αυτοαναγορευόμενων «Εισαγγελέων» του ζωοφιλικού χώρου.
Αντιστεκόμαστε σθεναρά στις επιθέσεις και αρνούμεθα να περιοριστούμε στο ρόλο του «μπόγια» ώστε να συμπεριληφθούμε στη λίστα των «υγιών» σωματείων. Θα εξακολουθήσουμε να νοιαζόμαστε για τα ζώα που πεινούν, που δηλητηριάζονται, που εγκαταλείπονται.
Δεν θα ανεχθούμε πλέον τον «κιτρινισμό» μερίδας του Τύπου, το «φακέλωμα» της δράσης μας και την καταπάτηση θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων των μελών μας, από επώνυμους και ανώνυμους νεοφανείς σωτήρες τετραπόδων, που μέσα από τα μίζερα γραφειάκια τους και τον καναπέ του σπιτιού τους παραδίδουν μαθήματα ζωοφιλίας σε ανθρώπους που χρόνια φροντίζουν αδέσποτα, τρέχουν σε αεροδρόμια, ψάχνουν οικογένειες και χώνουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Τέλος υποχρέωσή μας να διευκρινίσουμε ότι ουδεμία σχέση έχουμε με το Σωματείο «Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος», προς αποφυγήν παρανοήσεων. Ουδέποτε υπήρξαμε μέλη του και κατά συνέπεια δεν εκπροσωπούμεθα μέσω αυτού και των νομίμων ή μη εκπροσώπων του.
- Eλληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων
- Παγκρήτιος Σύλλογος Προστασίας Ζώων «Κιβωτός του Νώε»
- Cretan Animal Welfare Group
- Προστασία Αδέσποτων Ζώων, Πυλαίας Θεσ/νίκης
- Μικρή Κιβωτός του Νώε
- Scan Skopelos
- Φίλοι των Ζώων Ρεθύμνου
- Αχαϊκός Σύλλογος για τη Μέριμνα των Ζώων
- Φροντίδα Ζώων
- Φιλοζωικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Κρήτης
- ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας
- ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
- Ειρήνη των Ζώων Χαλκιδικής
- Φιλοζωική Ορειβατική Οικολογική
- Ενωση Χαλκιδικής ΑΡΓΟΣ Κατερίνης
- THE ΑRK Κέρκυρας
- Care Corfu Animal Rescue Enterprise
- Animal concerning Team
- Ο ΑΕΤΟΣ
- Lefkasanimal welfare Society (LAWS)
- Κefalonia animal trust (KATs)
- Σύνδεσμος Ζωοφίλων Κηφισιάς για την Προστασία των Ζώων
- Αnimal Care Σάμου
- Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Μαρκόπουλου
- Αnimal Respect Aίγινας
- Το παρακάτω Δελτίο Τύπου που υπογράφεται από 26 Ζωοφιλικά Σωματεία που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια μας απέστειλε με την παράκληση της δημοσίευσής του φίλη μας αλλά της «άλλης πλευράς» όπως αρέσκεται να δηλώνει… Το tetrapodologein, αφού ειλικρινώς ομολογήσει ότι πολλών - εκ των υπογραφόντων - Σωματείων και την ύπαρξή τους ακόμα αγνοούσε, πολλώ δε μάλλον τη δράση τους [μιας και πολύ πρόσφατα (Ιανουάριο τρέχοντος έτους) διεξήγαγε σχετική με το νέο Νόμο 3170/2003 έρευνα και ολοκλήρωσε - επιτυχώς θεωρεί - προσπάθεια συνολικής καταγραφής όλων των Σωματείων και των Ομάδων Ζωοφίλων της πατρίδας μας], προβαίνει στη δημοσίευσή του εν λόγω κειμένου σεβόμενο τα ισχύοντα δημοσιογραφικά θέσμια, επιφυλάσσεται να απαντήσει με ξεχωριστό κείμενό του, τονίζει όμως ότι για ακόμη μία φορά τα συγκεκριμένα και εύλογα ερωτήματά του όπως αυτά δημοσίως ετέθησαν μέσω της αρθρογραφίας του:
1) Το tetrapodologein, οι αλλοδαπές κυρίες και η εξαγωγή εις Εσπερίαν τετραπόδων,
2) Αντίλογος του tetrapodologein στον απόλογο εξαγωγέων τετραπόδων (ερωτήσεις 5α, 5β, 5γ και 5δ), και
3) Η φαντασία του tetrapodologein δεν σταματάει στα πειράματα…
ΔΕΝ απαντώνται! Γιατί;
Αθήνα, 23/4/04
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον εγχώριο τύπο περί μαζικών αποστολών στο εξωτερικό ζώων συντροφιάς, για σκοπούς παράνομους και αντίθετους με την περί προστασίας ζώων νομοθεσία, εκφράζουμε την οργή και αγανάκτηση των μελών μας για τις αστήρικτες και αβάσιμες καταγγελίες μικρής ομάδας φυσικών και νομικών προσώπων, η οποία εκ προθέσεως προκαλεί στην κοινή γνώμη πεπλανημένη πεποίθηση, ότι Ελληνικά Φιλοζωικά Σωματεία διοχετεύουν ζώα στην Ευρώπη και αλλού, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη γούνα και το κολλαγόνο τους ή ως πειραματόζωα.
Εάν οι καταγγελίες αυτές περιέχουν έστω «σπέρματα» αλήθειας, τότε οι καταγγέλλοντες έχουν υποχρέωση να εμφανίσουν «συγκεκριμένα στοιχεία» κατά «συγκεκριμένων φυσικών ή νομικών προσώπων» προς απόδειξιν των ισχυρισμών τους, ώστε να ξεχωρίσει η «ήρα»από το «στάρι».
Σε αντίθετη περίπτωση οι γενικές και αόριστες κατηγορίες τους διανθισμένες με εθνικιστικές και απαξιωτικές για τις χώρες τις Ευρώπης κορώνες, προσβάλλουν ευθέως, εκτός από τη νοημοσύνη μας, το ανιδιοτελές – φιλοζωικό έργο του συνόλου των Σωματείων, Ομάδων και ατόμων που συνεργάζονται με Ευρωπαικές οργανώσεις, με κύρια «θύματα» τα ίδια τα ζώα, τα οποία περιφέρονται αζήτητα στους ελληνικούς δρόμους, επειδή κάποιοι αρνούνται να δεχθούν ότι η ζωοφιλία δεν έχει σύνορα και ότι η προστασία ζώων δεν είναι μονοπώλιο των αυτοαναγορευόμενων «Εισαγγελέων» του ζωοφιλικού χώρου.
Αντιστεκόμαστε σθεναρά στις επιθέσεις και αρνούμεθα να περιοριστούμε στο ρόλο του «μπόγια» ώστε να συμπεριληφθούμε στη λίστα των «υγιών» σωματείων. Θα εξακολουθήσουμε να νοιαζόμαστε για τα ζώα που πεινούν, που δηλητηριάζονται, που εγκαταλείπονται.
Δεν θα ανεχθούμε πλέον τον «κιτρινισμό» μερίδας του Τύπου, το «φακέλωμα» της δράσης μας και την καταπάτηση θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων των μελών μας, από επώνυμους και ανώνυμους νεοφανείς σωτήρες τετραπόδων, που μέσα από τα μίζερα γραφειάκια τους και τον καναπέ του σπιτιού τους παραδίδουν μαθήματα ζωοφιλίας σε ανθρώπους που χρόνια φροντίζουν αδέσποτα, τρέχουν σε αεροδρόμια, ψάχνουν οικογένειες και χώνουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Τέλος υποχρέωσή μας να διευκρινίσουμε ότι ουδεμία σχέση έχουμε με το Σωματείο «Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος», προς αποφυγήν παρανοήσεων. Ουδέποτε υπήρξαμε μέλη του και κατά συνέπεια δεν εκπροσωπούμεθα μέσω αυτού και των νομίμων ή μη εκπροσώπων του.
- Eλληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων
- Παγκρήτιος Σύλλογος Προστασίας Ζώων «Κιβωτός του Νώε»
- Cretan Animal Welfare Group
- Προστασία Αδέσποτων Ζώων, Πυλαίας Θεσ/νίκης
- Μικρή Κιβωτός του Νώε
- Scan Skopelos
- Φίλοι των Ζώων Ρεθύμνου
- Αχαϊκός Σύλλογος για τη Μέριμνα των Ζώων
- Φροντίδα Ζώων
- Φιλοζωικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Κρήτης
- ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας
- ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
- Ειρήνη των Ζώων Χαλκιδικής
- Φιλοζωική Ορειβατική Οικολογική
- Ενωση Χαλκιδικής ΑΡΓΟΣ Κατερίνης
- THE ΑRK Κέρκυρας
- Care Corfu Animal Rescue Enterprise
- Animal concerning Team
- Ο ΑΕΤΟΣ
- Lefkasanimal welfare Society (LAWS)
- Κefalonia animal trust (KATs)
- Σύνδεσμος Ζωοφίλων Κηφισιάς για την Προστασία των Ζώων
- Αnimal Care Σάμου
- Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Μαρκόπουλου
- Αnimal Respect Aίγινας
- Zωοφιλική ΄Ενωση Ηλιούπολης

233935
ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ?
από Λευτέρης Τ 8:36πμ, Κυριακή 20 Ιουνίου 2004
Αν ετοιμάζεται κάργκο και για τους "δήθεν" που ξεσήκωσαν τον κόσμο για να μην φεύγουν ζώα στο εξωτερικό, πείτε μου να βοηθήσω. Το θέμα είναι βέβαια αν θα βρεθεί κανείς να τους υιοθετήσει...

233936
ΩΡΑΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ...
από Αλεξία 8:42πμ, Κυριακή 20 Ιουνίου 2004
Εμ, βέβαια, από τον καναπέ τι δημοσιογραφία να κάνεις? Αν είχαν λίγη τσίπα πάνω τους θα ζητούσαν δημόσια συγνώμη. Και στο μεταξύ η φόλα πέφτει σύννεφο. ΝΤΡΟΠΗ!!!

233937
ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...
από Αθήνα04 8:53πμ, Κυριακή 20 Ιουνίου 2004
...για να αποδείξουν ότι δεν έκαναν εξαρχής βλακεία, καλύτερα να τη στήσουν σε κανέναν δολοφόνο. Μας τα έχουν ξεπαστρέψει όλα τα αδέσποτα κι αυτοί... πέρα βρέχει! Μέχρι που ακούσαμε στην τηλεόραση και το αξιοθαύμαστο: "Φόλες? που πέφτουν φόλες? ποιός Δήμος εξαφάνησε ζώα, να μας το πουν" (το είπε εκπρόσωπος φιλοζωικού Σωματείου. Καλά, αυτή πού ζει???)

233951
Καλά, καλά
από . 11:52πμ, Κυριακή 20 Ιουνίου 2004
Το έργο το έχουμε ξαναδεί ,η ΕΕ πριν δυο χρόνια εξέδωσε οδηγία για να εξαφανιστούν τα αδέσποτα από την επικράτεια και προανηγγειλε κονδύλι, τότε βεβαίως κάποιοι γλυφομελάτα λαμόγια εξ ευρώπας και κάποια ντόπια φρόντισαν να στήσουν επικερδείς "επιχειρήσεις" με τη μάσκα των καταφυγίων των ζώων ανά την ελλάδα , και μιλάμε για επικερδέστατες επιχειρήσεις κονδύλια+οικονομική βοήθεια από αφελείς+ τα έσοδα από τις μαζικές εξαγωγές 5.000-6000 αδέσποτων το χρόνο , αυτό το σκηνικό το βάφτισαν υιοθεσίες σε γλυφομελάτους και όλοι ήταν ευχαριστημένοι...
αλλά το κολαγόνο, οι γούνες, τα πειράματα είναι γεγονότα και μόνο αυτά διακαιολογούν το μεγάλο αριθμό εξαγωγών, στοιχεία για όλα αυτά τα ζώα για τη κατάληξη τους δεν υπάρχουν.
Και βέβαια το οικονομικό κομμάτι το διαχειρίζονται γερμανικά γραφεία, για στάχτη στα μάτια έχουμε και κανά ζώο στην εδώ φάρμα και το περιθάλπτουμε...

233952
Μα τέτοια "αγάπη"
από για τους δικούς μας κοπρίτες 12:02μμ, Κυριακή 20 Ιουνίου 2004
Μα τέτοια "αγάπη" για τους δικούς μας κοπρίτες...και ότι έχετε ευχαρίστηση το στέλνετε σε λογαριασμό στη γερμανία...,

Bank Details (in Germany)
Bank account holder: Supporters' Association of Noah's Ark Crete
Institute: Commerzbank Lübeck
Bank Code nr.: 230 400 22
Account number: 209 239

Thomas Busch, veterinarian
Kiautschoustr. 18
D 13353 Berlin

or send by fax:
+49 4533 61555

Δεν υπάρχουν σχόλια: