Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Ετεροχρονισμένη λογοκρισία στο athens.indymedia.org


Μετά απο 4-5 χρόνια που ήταν αναρτημένα και δημοσιοποιημένα άρθρα για τις εξαγωγές αδέσποτων για πειράματα, κολλαγόνο, γούνα και ζωωοτροφές...η διαχειριστική ομάδα του indymedia αποφάσισε να κρύψει τις καταγγελίες...Είχε προηγηθεί πέρυσι email απο ΜΚΟ που εμπλέκεται στις εξαγωγές...
Παραθέτουμε οσα άρθρα βρήκαμε στα κρυμμενα πια...

από . 2:30μμ, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007
Επειδή ή είσαι άσχετος ή απλα θέλεις να παραπληροφορίσεις, πρέπει να ξέρεις οτι κανένα φιλοζωικό σωματείο δεν έκανε μηωύσεις στο "ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΛΟΓΕΙΝ". Το "ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΛΟΓΕΙΝ" έκανε μηνύσεις ενάντια σε διάφορα φιλοζωικά σωματεία οπου φυσικά στο τέλος τα φιλοζοικά σωματεία δικαιόθηκαν.

806836
M.B.
από M.B. 11:34μμ, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007
Το άτομο που έκανε το από πάνω σχόλιο -δεν ξέρω σε τι αποσκοπεί. Ίσως ανήκει σε καμιά παρεούλα που βγάζει ζώα έξω και χαλιέται με τον θόρυβο. Λοιπόν:
1. Το Τετραποδολογείν έχει φάει 6-7 μηνύσεις. Αυτοί που κάνουν τις μηνύσεις εξαντλούν τις αναβολές (υπολόγισε ας πούμε 6 δίκες επί δύο -αστικό, ποινικό-, επί 2 αναβολές η κάθε μία, επί 8 κατοσταρικάκια η κάθε παράσταση δικηγόρου -για να πάρεις μια ιδέα) χωρίς να παρουσιάζονται στο δικαστήριο για να εξοντώσουν οικονομικά τα άτομα του Τετραποδολογείν. Το Τετραποδολογείν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ σε καμιά από τις μηνύσεις!! Για την ακρίβεια, έχει πληρώσει ΜΟΝΟ ένα πρόστιμο 6 χιλιάρικα γιατί χαρακτήρισε Νταχάου ένα άθλιο μέρος φύλαξης ζώων (αλλά, μέχρι να γίνει το δικαστήριο, οι μάγκες το είχαν σενιάρει). Στη συγκεκριμένη περίπτωση αθωώθηκε στο ποινικό και απλά πλήρωσε τα φράγκα στο αστικό.
2. Το Τετραποδολογείν έχει κάνει ΜΟΝΟ ΜΙΑ μήνυση, σε κάποια άφαντη Αμερικάνα που καταζητείται για μπόλικα αδικήματα και η οποία δημοσίευε υβριστικά και συκοφαντικά κείμενα για τους ιδιοκτήτες της σελίδας ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (τους χαρακτήριζε ανώμαλους, διανοητικά καθυστερημένους, σχεδόν κτηνοβάτες και ψυχοπαθολογικούς εκτός των άλλων). Η αμερικάνα είναι η εγκέφαλος του παράνομου εμπορίου ζώων.

Γιατί λέει αυτά τα παραμύθια ο από πάνω;


806981
Γινονται εξαγωγες αδεσποτων για πειραματα και γουνα...
από πρεπει να σταματησει η εκμεταλευση 1:11μμ, Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Το πρόβλημα άρχισε να γίνεται αντιληπτό με την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ.
Στη προσπάθεια νεοταξικού εκδυτικισμού και εκσυγχρονισμού των ελληνικών πόλεων, επανήλθε πρόσφατα αρωγός η ΕΕ, προαναγγέλλοντας ένα σεβαστό κονδύλι με σκοπό το μάζεμα των «αδέσποτων» από τους δρόμους των πόλεων αν και είναι γνωστό ότι τα σκυλιά και γατιά που χαρακτηρίζουν αδέσποτα ταΐζονται και εμβολιάζονται και στειρώνονται από τους περίοικους και έτσι δεν δημιουργούν υγειονομικό πρόβλημα.
Πρέπει να τονιστεί ότι όσο αφορά τουλάχιστον τους οικιακούς σκύλους εκτιμάται πως όχι μόνο δεν είναι φορείς ασθενειών, (οι δικές τους ασθένειες δεν είναι μεταδοτικές στον άνθρωπο) αλλά αντίθετα αυξάνουν τα αντισώματα των παιδιών βελτιώνοντας την φυσική τους κατάσταση και την πρόληψη πολλών ασθενειών. Η ολοκληρωτική εξάλειψη της λύσσας από την Ευρώπη στις μέρες μας, εξαλείφει και την μοναδική χρήσιμη δικαιολογία για εξόντωση των αδέσποτων.

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ
«Τα αδέσποτα – πειραματόζωα: Παράνομο δίκτυο «ζωοφιλικών οργανώσεων - φαντασμάτων» αλλά και ιδιώτες προωθούν για εκμετάλλευση σκύλους και γάτες σε ευρωπαϊκές χώρες όπου αφθονούν οι βιομηχανίες καλλυντικών και ανθεί το εμπόριο γούνας»
Την καταγγελία έκανε η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Έρευνα της Εξαγωγής Αδέσποτων Σκύλων από την Ελλάδα στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη (ΟΠΕΕΑΣ).
Σε ανακοίνωσή της - την οποία υπογράφουν 103 ζωόφιλοι, μεταξύ των οποίων οι κκ. Μιλτιάδης Εβερτ, βουλευτής, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, ευρωβουλευτής, Δημήτρης Μυταράς, ζωγράφος, κ.ά. - γίνεται έκκληση για τη διερεύνηση μιας δοσοληψίας σκοτεινής και μυστικής που διεξάγεται εδώ και 15 χρόνια κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών.
Σύμφωνα με έρευνα της Ομάδας Πρωτοβουλίας, αδέσποτα σκυλιά εξάγονται από τη χώρα μας προς τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Βρετανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γαλλία για να χρησιμοποιηθούν παρανόμως σε κτηνιατρικές κλινικές (π.χ. για μεταμοσχεύσεις οργάνων ή αφαίρεση κολλαγόνου κ.τλ.), για πειραματικούς σκοπούς ή για να αξιοποιηθεί το δέρμα τους σε παιχνίδια ή παραεμπόριο γούνας. Ο αριθμός των ζώων που εξάγονται από την Ελλάδα υπολογίζεται σε 5.000 - 6.000, με κόστος εξαγωγής 70.000 - 200.000 δρχ. Το κέρδος βεβαίως είναι πολλαπλάσιο. (Των Παναγιώτας Μπίτσικα και Μάχης Τράτσα. Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, στις 25/8/2002).
Πρόσφατα η ΕΕ απαγόρευσε την εισαγωγή από την Ασία, παιχνιδιών από γούνα σκύλων και γατων, αλλά φαίνεται ότι οι έλεγχοι στην ίδια την ΕΕ είναι ανεπαρκείς για την ίδια βιομηχανία που ανθεί στους κόλπους της.

Το 2003 και ενώ η Ελλάδα αναλάμβανε τη προεδρία της ΕΕ τα σκυλιά και οι γάτες του Εθνικού κήπου και του Ζαππείου βρέθηκαν νεκρά από δηλητήριο, κάποιοι σκέφτηκαν φαίνεται ότι οι δυτικοί πολιτισμένοι ηγέτες δεν θα άντεχαν να βλέπουν τους γάτους μας και τους σκύλους μας να λιάζονται νωχελικά στο Αττικό Φως, έτσι με μια άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα τα ζώα δηλητηριάστηκαν!
Ακολούθησε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ζωόφιλους.
Κατά τη περίοδο 2002-2004 και ενώ ετοιμαζόμασταν για τους Ολυμπιακούς οι καταγγελίες για περιπτώσεις εξαφάνισης, δηλητηρίασης και θανάτωσης των ζώων ήταν πάμπολλες.
Στην Ελευθεροτυπία 03/03/2003 δημοσιεύτηκε η παρακάτω επιστολή.

Ένας αναγνώστης:«Μένω χαμηλά στην Καλλιθέα, λίγο πριν το δέλτα του Φαλήρου. Χρόνια τώρα, όση δουλειά κι αν είχα, φορτωνόμουνα σχεδόν καθημερινά με σκυλοτροφές και πήγαινα στις μαρίνες των Τζιτζιφιών για να ταΐσω περίπου 40 ταλαίπωρα σκυλάκια, παρατημένα από διάφορους ηλίθιους συμπολίτες μας. Δεν πήγαινα μόνο εγώ, ευτυχώς βοηθούσαν και μερικοί άλλοι γείτονες, που στην πορεία των ετών έγιναν καλοί φίλοι. Ξαφνικά τον Ιούνιο άρχισαν στην περιοχή τα περίφημα και τόσο καλά διαφημισμένα ολυμπιακά έργα. Τις πρώτες μέρες του έργου ήταν δυνατή η πρόσβαση στην περιοχή και πηγαίνοντας καθημερινά πια (λόγω της μεγάλης μου ανησυχίας), μέτραγα όλο και λιγότερα σκυλάκια. Χάθηκαν. Εξαφανίστηκαν όλα σιγά σιγά μέσα σε 10 ημέρες. Άλλα δηλητηριάστηκαν, άλλα πνίγηκαν, άλλα πέθαναν από ασιτία, μπλοκαρισμένα σε κομμένες μαρίνες. Προσπάθησα. Προσπαθήσαμε όλοι μας πολύ. Γλιτώσαμε μερικά, τα πήγαμε αλλού, όσοι από εμάς δεν είχαν σκύλο υιοθέτησαν ένα από αυτά. Άναψε το τηλέφωνό μου προσπαθώντας να βρω λύση. Τηλεφώνησα σε φίλους δημοσιογράφους ζητώντας τους να δημοσιοποιήσουν αυτή την κατάσταση, μήπως και σωθεί έστω και ένα ακόμα κουταβάκι. Τίποτα δεν έγινε. Ο λόγος μου φαίνεται πως περνάει μόνο μέσα στο studio, όταν φωτογραφίζω τους συναδέλφους μου δημοσιογράφους για τις συνεντεύξεις τους στα αστραφτερά περιοδικά που συνεργάζομαι. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, απαγορεύτηκε και η είσοδος ακόμα στην περιοχή αυτή από τις αρχές Ιουλίου.
Ακόμα και εάν πηδήξεις τα συρματοπλέγματα και τις μπαριέρες, είναι τελείως αδύνατο να προχωρήσεις, το τοπίο είναι διαστημικό πια. Δεν μπορείς να φανταστείς την οργή μου, την αγωνία μου και τη θλίψη μου κάθε φορά που περνάω από εκεί δίπλα οδηγώντας. Τι να έγιναν άραγε αυτές οι ψυχές; Όσοι κατεβαίνουν την παραλιακή στο ύψος του Δέλτα, γιατί να μην ξέρουν πόσα πνιγμένα σκυλιά αντιστοιχούν σε κάθε καινούργιο γήπεδο του baseball; Γι' αυτό και γράφω. Δεν θέλω ούτε το όνομά μου να εμφανιστεί, δεν μοιράζει και κανείς μετάλλια ευαισθησίας άλλωστε! Έγραψα για να μοιραστώ την οργή και τη θλίψη μου. Ευχαριστώ».


Ε.Ε., ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΜΚΟ

Σε αυτό το πλαίσιο άρχισαν να καταγγέλλονται σωρηδόν «απαγωγές» αδέσποτων και παράνομες εξαγωγές σε χώρες της ΕΕ, το χρήμα από την ΕΕ επέτρεπε τη χρηματοδότηση και «φιλοζωικών» ΜΚΟ, με σκοπό τη προστασία και περιμάζωμα των αδέσποτων που τελικά κατέληγαν και καταλήγουν σε εργαστήρια πειραμάτων της Ευρώπης και σε εργοστάσια επεξεργασίας γούνας γάτας και σκύλου.
«Μήπως επωνυμίες που παραπέμπουν σε παραδείσους (όπως “puppyland”, puppy villa” και “pet paradise”) έχουν στόχο να εξαπατήσουν αφελείς ζωόφιλους και να εφοδιάσουν τα άτυχα κατοικίδια με «εισιτήριο μιας διαδρομής», κατευθείαν για τα κολαστήρια των εργαστηρίων; Για ποιο λόγο παραπέμφθηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ολλανδία και το Βέλγιο και γιατί η Ε.Ε. κατά καιρούς έχει στραφεί εγγράφως κατά της Αυστρίας, του Λουξεμβούργου, της Ιταλίας αλλά και της Αγγλίας (η οποία μαζί με την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία αποτελούν χώρες μαζικής κατάληξης αδεσπότων και της δικής μας χώρας);Σε ποια χώρα κατέφυγε η Γερμανικών συμφερόντων εταιρεία Schmeisser προκειμένου να διεξαγάγει δοκιμές των όπλων της σε αδέσποτους σκύλους; Σε ποιες χώρες εντοπίστηκαν με ακτίνες Χ τετράποδα που μετέφεραν ναρκωτικά; Γιατί η Γερμανία έχει κατηγορηθεί για «βάρβαρους και αντιδημοκρατικούς νόμους» για τα ζώα παρότι συμπεριέλαβε τα δικαιώματά τους στο Σύνταγμά της; Γιατί όσοι εξάγουν μαζικά και παράνομα αδέσποτα τετράποδα από τη χώρα μας αρνούνται να δηλώσουν στις Αρμόδιες Αρχές τα στοιχεία των φυσικών προσώπων που θα υιοθετήσουν τα ζώα και αντ΄ αυτού υβρίζουν, διασύρουν, σπιλώνουν και μηνύουν όποιον αρνείται να αποδεχτεί την τακτική της «εν κρυπτώ φυγάδευσης» των τετραπόδων και όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει τις «αγαθές» τους προθέσεις;»(Πόπη Μπάκα)
Σε καταγγελία τους προς τον ΥΠΠΟ Ε.Βενιζέλο οι
Φανή Αφεντάκη Δικηγόρος, Βασίλης Παπαδόπουλος Δικηγόρος , Κατερίνα Ιατροπούλου Δικηγόρος, Αλέξανδρος Σουβατζής, Δικηγόρος, Εύη Τζούδα, Βιβλιοπώλης Μαρία Τσάτσου, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος, Γιώργος Χρονάς Ποιητής – Εκδότης, μεταξύ άλλων αναφέρουν:
«Οι υπέρμαχοι της εξόδου ζώων εκτός Ελλάδας ισχυρίζονται ότι έχουν ελέγξει πού πάνε και έχουν… φωτογραφίες τους με παιδάκια πάνω σε μοκέτες, η γνωστή ιστορία για αφελείς δηλαδή. Η πραγματικότητα είναι άλλη:
1) Στην Ελλάδα είναι από 30ετίας εν δράσει η διεθνής μαφία γούνας από σκύλους και γάτες με πλοκάμια μέσα στους κρατικούς φορείς, τις πρεσβείες και τα σωματεία. Το βεβαιώνουν ξένα σωματεία, απλοί άνθρωποι και πάνω απ΄ όλα η λογική.
2) Τα μέλη της, αδίστακτοι στα ψεύδη και στις απειλές τους αλλά και πάμπλουτοι, βουλώνουν τα στόματα με χορηγίες και παροχές, χρησιμοποιώντας ανθρώπους κλειδιά που η μια κυβέρνηση κληροδοτεί στην άλλη μέσα στους δημόσιους φορείς, καθώς και καταξιωμένα πρόσωπα του δημοσίου βίου που έχουν πείσει.
3) Τα μέλη της, αποσπούν χρήματα και από τους εδώ ζωόφιλους που στέλνουν τα ζώα τους έξω, πληρώνονται όμως και από τους ντίλερς στους οποίους τα μεταπωλούν όταν φτάσουν στο εξωτερικό. Εξαπατούν δηλαδή και Έλληνες πολίτες δεν διαπράττουν απλώς έγκλημα κατά των ζώων.
4) Η γούνα από σκύλο και γάτα κοστίζει πανάκριβα, διότι δεν χρησιμοποιείται μόνον για γιακάδες και μικροπράγματα, αλλά όπως υποδεικνύει στην ιστοσελίδα της η οργάνωση Voice 4 dogs από αυτήν γίνονται ολόσωμες γούνες πανάκριβες που μόνον με τεστ DNA μπορεί κανείς να ανακαλύψει από τι ζώο πραγματικά είναι.
5) Αλλοδαπές κυρίες κόπτονται υπέρ της εξαγωγής και φυσικά η εξαγωγή συνεχίζεται, αφού έχει δώσει τις ευλογίες του το ελληνικό κράτος που είναι ανίκανο, υπό οιανδήποτε κυβέρνηση να διαχειριστεί τα αδέσποτά του, όπως είναι ανίκανο να πει τι απέγιναν τα κονδύλια της Ε.Ε. για τα αδέσποτα.
6) Καμία κυρία δεν έχει ούτε ένα επίσημο χαρτί σωματείου με σφραγίδα ή έγκριση της πρεσβείας της. Όλα γίνονται δια της πειθούς ή δια της εξαγοράς συνειδήσεων. Αυτό και μόνον θα έπρεπε να αρκέσει για να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες το σφάλμα τους.
7) Οι αλλοδαπές κυρίες, που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των πρεσβειών τους είναι καιρός να γυρίσουν σπίτι τους. Αρκετά μας εκπαιδεύσανε. Ας πάρουν το δρόμο για το Βέλγιο, τη Σουηδία, τη Σκωτία, τη Γερμανία, κ.λπ. Ας «βοηθήσουν» εκεί τα ζώα.
8) Ποιος ευθύνεται για το δίκτιο πολωνο – ουκρανο – αλβανο – ελλήνων, πολλοί από τους οποίους είναι λούμπεν στοιχεία και πρεζάκηδες για την αρπαγή γάτων, σκύλων και, κουταβιών από διάφορα σημεία των Αθηνών, και από τα «χαρίζεται» των εφημερίδων;
9) Γιατί αν όλα είναι καλά και άγια δεν βγαίνει όλος αυτός ο υπέροχος θίασος σε μια εκπομπή ή γιατί δεν βγαίνουν στα παράθυρα να μας δείξουν τα πρόσωπά τους οι αλλοδαπές και εγχώριες κυρίες και να ακουστούν όλες οι γνώμες;
10) Είναι παρανοϊκό να επιμένουν οι φανατισμένοι οπαδοί της εξαγωγής σκύλων, κουταβιών και γατιών εκτός Ελλάδος, ότι όλα αυτά γίνονται με καλό σκοπό, όταν αποσιωπάται το παράνομο εμπόριο παιδιών και βρεφών για τα όργανά τους ή για ευρωπαίους παιδεραστές. Καιρός οι Έλληνες να ξυπνήσουνε, να παύσουνε να είναι οι ουραγοί της Ευρώπης και να αναλάβουν τα αδέσποτά τους μέσα στη χώρα τους. Καιρός να μάθουν να αναγνωρίζουν και να αποστρέφονται το πρόσωπο του Ιανού, καιρός να ξεπλυθούμε από το αίμα της λαίδης Μάκμπεθ!!! Φτάνουν πια τα ψέματα και οι στημένες δήθεν αποκαλύψεις!
Καιρός να μάθουν και οι εξαγωγείς σκύλων τι θα πει «κεσάτια» και «ανεργία».
Επίσης, ζητάμε επειγόντως να τεθεί το όλο ζήτημα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας και να διατάξει ο ίδιος, όχι η μία και η άλλη οργάνωση, να επέμβει Εισαγγελέας. Να ανοιχτούν συγκεκριμένοι λογαριασμοί και αν υπάρχει σκάνδαλο και απάτη να αποκαλυφθεί. Το ζήτημα θίγει την πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδας και μας καθιστά σκύβαλα εγχωρίων και ευρωπαίων ανθρώπων που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.
Κύριε Υπουργέ του Πολιτισμού, σταματήστε τη γουνεμπορία σκύλων κουταβιών και γατιών. Δώστε το θέμα στους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.
Ρίξτε φως στο σκοτάδι!
Σπάστε το τείχος της φριχτής σιωπής!
Αυτό εξαγγείλατε. ΚΑΝΤΕ ΤΟ!

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΙΑ
Τελικά μια από τις υποθέσεις έφτασε στη δικαιοσύνη
Στις ειδήσεις του Alpha στις 11 Μαρτίου 2004 μεταδόθηκε ότι ο εισαγγελέας επενέβη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «σταμάτησε» ένα φορτίο σκύλων και κουταβιών, «κάργκο» στη γλώσσα των Ελλήνων και αλλοδαπών σκυλογατοεξαγωγέων που δρουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, με προορισμό το Βέλγιο ή τη Γερμανία. Το «φορτίο» βρέθηκε να μην πληρεί τους απαιτούμενους όρους και δεν έφυγαν τελικά… ή έφυγαν αργότερα. Ειπώθηκε ότι θα πηγαίνανε για βιομηχανική εκμετάλλευση, για το κολλαγόνο τους και για τη γούνα τους. Με αυτή την άποψη άλλοι συμφώνησαν και άλλοι όχι…ένα χρόνο αργότερα.
Στην εκδίκαση στις 2/9/2005 της υπόθεσης του περιστατικού στο Ελευθέριος Βενιζέλος το Μάρτιο του 2004 (όπου η κ. Ιωάννα Γκαραγκούνη είχε σταματήσει με τη βοήθεια αστυνομικής δύναμης την παράνομη αποστολή έξι κουταβιών στο Βέλγιο, με μηνύτρια την «πασίγνωστη(!) στην Ευρώπη ακτιβίστρια» Μίκε Σουντίκ εκ Γάνδης Βελγίου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας το δικαστήριο αθώωσε την Ιωάννας Γκαραγκούνη, Προέδρου Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας και τον Τηλεοπτικο Σταθμό ALPHA).
Η Εισαγγελέας καθώς και ο Πρόεδρος με ευστοχότατες ερωτήσεις υπεισήλθαν στην ουσία της υπόθεσης των εξαγωγών. Είναι αλήθεια ότι για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ έφτασε στη Δικαιοσύνη και αντιμετωπίστηκε όχι με συνοπτικές διαδικασίες αλλά σε βάθος και με ιδιαίτερη σοβαρότητα το θέμα. Αυτή καθ’ εαυτή, η φύση της υπόθεσης θα αποτελέσει άξονα αναφοράς για οποιεσδήποτε παρεμφερείς υποθέσεις εκδικαστούν στο μέλλον. Η μηνύτρια έκανε λόγο για «αδελφές Τερέζες» οι οποίες «κάνουν» ζωοφιλία ανιδιοτελώς και «βάζοντας συνεχώς το χέρι στην τσέπη τους». Η απάντηση από την ομάδα των δικηγόρων του ALPHA ήταν ιδιαίτερα εύστοχη και αποκαλυπτική όταν υπέμνησε στο δικαστήριο ότι η μηνύτρια εισπράττει δωρεές και εισφορές από ζωόφιλους (όπως παραδέχεται και η ίδια στη μήνυσή της). Ο σχετικός διάλογος, πάντως, φέρει στην επιφάνεια ένα θέμα απίστευτου ενδιαφέροντος γύρω από τη ζωοφιλία και τα κίνητρά της. Την οικονομική παράμετρο! «Και ειλικρινά απορούμε με το ζωοφιλικό πάθος της μηνύτριας η οποία παρά το κινητικό πρόβλημά της (και εκφράζουμε τη συμπάθειά μας γι αυτό), επισκέπτεται εκ Γάνδης την Ελλάδα, συχνά – πυκνά, διασπαθίζοντας την αναπηρική σύνταξή της (όπως δήλωσε η ίδια για τους οικονομικούς της πόρους ενώπιον του Δικαστηρίου), διατρέχουσα την Ελλάδα και περισυλλέγουσα παρανόμως τα δικά μας αδέσποτα την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ στιγμή (και η έδρα με μεγάλη προσοχή αξιολόγησε το στοιχείο που ετέθη υπόψη της) που στην πατρίδα της σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρμοδίου Υπουργείου του Βελγίου (ευ)θανατώνονται τα δικά τους αδέσποτα κατά χιλιάδες!!!». Η υπεράσπισή αναφέρθηκε σε έναν πάρα πολύ απλό συλλογισμό: Κατά το νομοθέτη ο εξάγων ζώα υποχρεούται (βάσει της με αρ. 280239/03 Υπουργικής Απόφασης) να υπογράψει Υ.Δ. 1599/86 ότι «το ζώο δεν θα χρησιμοποιηθεί για πειραματικούς ή άλλους σκοπούς». Οι εξαγωγείς όμως αρνούνται επιμόνως να υπογράψουν τέτοια δήλωση . Κατηγορήθηκε ο ALPHA ότι με τον τίτλο του ρεπορτάζ «Μπλόκο στην κτηνωδία» (λέξη την οποία χρησιμοποίησε πολλάκις και η Εισαγγελέας αναφερόμενη στους ΑΘΛΙΟΥΣ όρους μεταφοράς των τετραπόδων), αποσκοπούσε στην αύξηση της τηλεθέασής του για να εισπράξει την αποστομωτική από τους δικηγόρους του καναλιού, απάντηση: «Μα θα ανέβαινε η τηλεθέασή μας παρουσιάζοντας μια γυναίκα που είναι παντελώς άγνωστη στην Ελλάδα»;

Πηγές:
«Παράνομη διακίνηση κατοικιδίων ζώων. Αμερική – Ευρώπη – Ελλάδα» Πόπη Μπάκα εκδόσεις Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη.
www.tetrapodologein.gr





adespotoi.blogspot.com/2007/07/blog-post_4298.html

Το κρυμενο άρθρο
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=806543

Δεν υπάρχουν σχόλια: