Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Λογοκρισια, εξουσιαστικές σχέσεις και δομές στο athens.indymediaΛογοκρισια, εξουσιαστικές σχέσεις και δομές στο athens.indymedia

Tο indymedia ειναι απλά ένα μέσο εναλλακτικής και (συν)διαλεγόμενης πληροφόρησης, υπάρχει στα πλαισια του φιλελευθερισμού και μέσα στις "ελευθερίες" που παραχωρεί.
Σημάδια παραπληροφόρηρησης, κακής διαχείρησης και λογοκρισίας απο την ομάδα που το λειτουργεί εξουσιαστικά και με σχέσεις και δομές εξουσιαστικές είναι δεδομένα.

Έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια όσον αφορά τη λογοκρισία και πολλές φορές επιχαίρει και καλύπτει φασιστικές και τραμπούκικες συμπεριφορές, το κόψιμο ειδήσεων, αναλύσεων και σχολίων καταφέρνει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το σύνολο του αναρχικού χώρου συμπαρατάσσεται, με τραμπούκους, συμμορίες, ή με ενέργειες, που καμιά σχέση δεν έχουν με την κοινωνική απελευθέρωση.

Δεν είναι δυνατόν να επεκταθούμε σε αυτο το κείμενο σε όλα, χαρακτηριστικό όμως είναι ότι πολλές φορές αστικά μμε, έχουν χρησιμοποιήσει τη "διαμορφωμένη" αποψη η οποία έχει προκύψει από τη λογοκρισία με σκοπό να στηρίξουν την διαχέουσα εικόνα απο τη πλευρά του κράτους, ότι οι αναρχικοί και το κοινό ποινικο έγκλημα είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Μεταξύ άλλων έκρυψε και η εξαφάνισε ειδήσεις και πληροφόρηση σχετικά με την εξαγωγή αδέσποτων για πειράματα, γούνες, κολλαγόνο και ζωοτροφές...
Η διαχειριστική ομάδα του μέσου,, έφτασε το σημείο να κρύψει είδηση και πληροφόρηση που από το 2004 μέχρι πρόσφατα ήταν στα φανερά..."

Αντίθετα και στα πλαίσια της "διαμόρφωσης" της "εικόνας" που επιβάλλει η ΔΟ του μέσου, παραμένουν από τις 23/7/2009 μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες 30/7/2009 συκοφαντικά, υβριστικά και λασπολογικά κείμενα ενάντια σε αναρχικούς και σε αναρχικές ομάδες.
Πραγματικά λυπόμαστε που έστω και για πολύ μικρό διάστημα στηρίξαμε το εγχείρημα και τη ΔΟ..

Skiloloi

Η διαχειριστική ομάδα του μέσου,, έφτασε το σημείο να κρύψει είδηση και πληροφόρηση που από το 2004 μέχρι πρόσφατα ήταν στα φανερά...ασχολήθηκε δε με το κόψιμο της μετά τον Αυγουστο του 2008 και σχετικο mail που έλαβε..., όπως οι ίδιοι γράφουν ....
Περισσότερα παρακάτω

Δεν υπάρχουν σχόλια: