Παρασκευή 13 Ιουλίου 2007

Μαύροι σκύλοι και ΜΚΟ Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2006




Κάποιες (μη) κυβερνητικές γατούλες έκριναν επιτρεπτό να παραποιήσουν μια φωτογραφία από τη διαδήλωση της 6ης Μάη στο Μοναστηράκι. Το κεντρικό σύνθημα «Κανένας άλλος κόσμος δεν είναι εφικτός όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός» έγινε ως εκ θαύματος «e-διαδηλώστε», ενώ και τα επί μέρους δικά μας (αγγλόφωνα) συνθήματα δεν είχαν καλύτερη τύχη. Το «Για τέλεια ευελιξία τσακίστε τη μισθωτή σκλαβιά» και το «Μη συγχέετε τα τρία γουρουνάκια με τα μεγαλογούρουνα της εξουσίας» έγιναν εκκλήσεις για εκδηλώσεις συμπόνιας προς τα αδέσποτα μέσω email με ταυτόχρονη κριτική κάθε διαδήλωσης και κάθε προκήρυξης!e-διαδήλωση


Πράγματι, δεξιά από την παραποιημένη φωτογραφία είναι έκδηλη η πρόθεση του μη κυβερνητικού υπηρέτη της κυβέρνησης να προωθήσει τα σχέδιά της για τον περιορισμό της έκφρασης των κοινωνικών κινημάτων ανάμεσα σε μπάτσους-ζαρντινιέρες και στα κάγκελα των πεζοδρομίων. Φυσικά μιλάμε για τη συρρίκνωση έως και την οριστική εξαφάνιση (απαγόρευση) των διαδηλώσεων που μηχανεύονται πρώην και νυν κυβερνητικά σκουλήκια (χρυσοχοϊδάκια, βουλγαράκια, ντοράκια, πολυδωράκια, κακλαμανάκια κλπ.) σε αγαστή συνεργασία με τους τοκογλύφους-τραπεζίτες και τους «μικροϊδιοκτήτες» των πολυκαταστημάτων του κέντρου.


Όμως, όντας γονυπετής και απελπιστικά απορροφημένος με το γυάλισμα των παπουτσιών του αφέντη του, ο υπηρέτης και στέλεχος της κοινωνίας των ενεργών πωλητών έχει περιορισμένο οπτικό πεδίο και ικανότητες. Έτσι, παρά την κακοποίηση της φωτογραφίας δεν μπορεί να κρύψει ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα δρόμο έστω και προσωρινά απελευθερωμένο από συντρόφους με όσα αυτό συνεπάγεται : φυσική παρουσία, μη ηλεκτρονικές κραυγές διαμαρτυρίας, άμεση προβολή πολιτικών θέσεων στην κοινωνία, εκτροπή της κυκλοφορίας και διατάραξη της ροής του εμπορεύματος και της εμπορευματοποίησης της ζωής μας.


Το συγκεκριμένο κατασταλτικό πόνημα έχει φυσικά και το απαραίτητο «οικολογικό-ανθρωπιστικό» περιτύλιγμα σε φόντο εθελοντισμού : δεν διαδηλώνουμε για να μην ενοχλούμε τους συμπολίτες μας, δεν φτιάχνουμε προκηρύξεις και τρικάκια για να μην κόβονται δέντρα και δεν τα μοιράζουμε για να μην ρυπαίνουμε το περιβάλλον! Θέλει να ξεχνάει ο υπηρέτης ότι οι προλετάριοι γνωρίζουν στο πετσί τους ποιοι ρυπαίνουν και καταστρέφουν όχι μόνο το κέντρο της Αθήνας αλλά ολόκληρο τον πλανήτη !.. Άσε που ακόμα και ένα παιδάκι καταλαβαίνει ότι για τις προκηρύξεις και τα τρικάκια μιας διαδήλωσης χρειάζεται πολύ λιγότερος πολτός απʼ ό,τι για τα διαφημιστικά έντυπα μίας κυριακάτικης εφημερίδας...


Αλλά και ο νόμος που ο φιλόζωος υπηρέτης προφασίζεται για να διοργανώσει την e-διαδήλωσή του είναι σαφές ότι προάγει την περαιτέρω εμπορευματοποίηση των ζώων, ευνοώντας τους εμπόρους ζώων και περιορίζοντας ταυτόχρονα την όποια ελευθερία των μεμονωμένων κατοικιδίων και των ανθρώπων τους (λουριά, αλυσίδες, φίμωτρα...). Όσο για τα περί ιδρύσεως κυνοκομείων και τις κοινοτικές επιδοτήσεις που καταλήγουν στα σαγόνια των ημετέρων δεν το συζητάμε, γιατί οδηγούν αναπόφευκτα σε ευθανασία-συνοπτικές εκτελέσεις των αδέσποτων.


Το κράτος όταν ψηφίζει νόμους έχει τρία πράγματα κατά νου : να ευνοήσει λίγους, να δεσμεύσει πολλούς, και να εφαρμόσει ή να καταπατήσει τους νόμους αυτούς όπως το ίδιο νομίζει. Κρατικοί δολοφόνοι έστησαν κατά γενική ομολογία τη γενοκτονία των αδέσποτων στο Ζάππειο τον Ιανουάριο του 2003 επί ελληνικής προεδρίας και, μετά τη δημοσίευση του νόμου (που προβλέπει την «προστασία» των αδέσποτων), προχώρησαν σε ακόμα πιο εκτεταμένες σφαγές στη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων.


Απ΄όλο το νόμο, αυτό του σίγουρα εφαρμόστηκε και θα εφαρμόζεται είναι η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων. Παράφρονες κτηνίατροι, όταν τους επισκεπτόμαστε, μας υποδέχονται με μια σύριγγα μικροτσίπ στο χέρι προτείνοντας την άμεση τοποθέτηση, χωρίς να πολυσκέφτονται ότι η επόμενη γενιά μικροτσίπ προορίζεται για το ανθρώπινο σβέρκο... Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για το μη κυβερνητικό σκουλήκι που το γλοιώδες περίβλημά του φέρει τα πυρακτωμένα μαρκαρίσματα των αφεντικών του.


Κάτι που δεν εφαρμόστηκε ακόμα από το νόμο είναι η επιβολή προστίμων σε όσους δεν μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους, και αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στο υψηλό κόστος των δημοτικών μπάτσων σε σχέση με τις προβλεπόμενες εισπράξεις από τα πρόστιμα είτε στο ότι σε κάποια σημεία της Αθήνας, όπως πχ. γύρω και μέσα στη Βουλή, κυκλοφορούν πολλά περιττώματα που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως περιττώματα ζώων!


Τέλος, δυο λόγια για το ρόλο του υπηρέτη και το κοινωφελές έργο του.


Τα μη κυβερνητικά σκουλήκια βγήκαν στην επιφάνεια της γης τη στιγμή που το κεφάλαιο επιτύγχανε τη διεθνοποίησή του σε βάρος των μισθωτών σκλάβων και που το κράτος μπορούσε επιτέλους να αποβάλει το αβάσταχτο φορτίο του κοινωνικού του μύθου (απαλλασσόμενο από μεγάλο μέρος των παροχών και της γραφειοκρατίας που τις διεκπεραίωνε) και να στραφεί σε πιο αποτελεσματικές επενδύσεις : όπλα, μπάτσοι, καταστολή.


Κι εδώ έρχονται οι μη κυβερνητικοί υπηρέτες που –με χαμηλό κόστος τώρα αλλά εγγράφοντας υποθήκη για την προσωπική τους αναρρίχηση στο μέλλον– θα συντηρήσουν για όσο χρειάζεται τα προσχήματα του «κοινωνικού κράτους» και του «κράτους δικαίου». Το κράτος και τα αφεντικά επιτυγχάνουν τους στόχους τους με χαμηλές σχετικά επιχορηγήσεις από τη στιγμή που το κύριο βάρος το επωμίζονται οι ίδιοι οι παλαιοί και νέοι δικαιούχοι των χαμένων παροχών είτε προσφέροντας δωρεάν ή φτηνή εργασία, είτε συνεισφέροντας οικονομικά από το υστέρημά τους (εθελοντισμός).


Οι ΜΚΟ αναβαθμίζονται αναλαμβάνοντας διατεταγμένη υπηρεσία «κοινωνίας των πολιτών» και γίνονται απαραίτητες για όλες τις βρωμοδουλειές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Και η πυραμίδα των μη κυβερνητικών υπηρετών βρίσκει το επιστέγασμά της στον ρόλο που τους ανατίθεται στο πλαίσιο των νεοαποικιακών επεμβάσεων: προπομποί στρατιωτικών επιδρομών, φωλιές κατασκόπων, διοχετευτές χρηματοδοτήσεων της CIA για πορτοκαλί επαναστάσεις, κοντολογίς γατούλες με πολύ κοφτερά δόντια. Και όλα αυτά έναντι αδρής αμοιβής, που συχνά-πυκνά ξεκοκαλίζει το μεγαλύτερο μέρος κάποιας σεμνότυφα αυτοαποκαλούμενης «βοήθειας».


ΕΞΩ ΤΑ ΝΙΑΟΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΙΣΙΑ ΖΩΗ ΜΑΣ


Ανεξούσιες, αδέσποτες και ωραίες


Γλύκα - Εκάβη

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=619817

Δεν υπάρχουν σχόλια: